Aplicatii Android - WallFlix Software

Sistemul de operare mobil Android este unul ce permite un nivel ridicat de customizare față de celelalte variante disponibile, acesta fiind unul din motivele principale pentru care utilizatorii acestuia îl preferă, și unul din punctele forte în eternele discuții “iOS versus Android”.

Una din aplicațiile ce susține și extinde această calitate este WallFlix. Denumită în stadiul BETA ca VidWall, WallFlix a ajuns pe data de 4 Ianuarie 2016 la prima versiune stabilă publicată în magazinul de aplicații Google Play Store. Aceasta îți permite să setezi clipuri video de înaltă calitate ca live wallpaper.

Aplicatii Android - WallFlix

Deși în trecut au existat multiple astfel de aplicații, WallFlix este prima de acest gen ce consider că merită să o încerci, oferind exact experiența la care te aștepți. Aceasta dispune de suport video Full HD – și se vede! Videoclipurile sunt afișate clar și fluid, fără a pierde frameuri, atât în modul portrait, cât și în cel landscape. Consumul de baterie este foarte redus, neobservabil în cele 2 zile în care am utilizat această aplicație. Inițial varianta BETA a avut ceva probleme la acest capitol, însă se pare că acestea au fost rezolvate în varianta finală.

Tranziția de la sfârșitul clipului video la început (loop) nu este una foarte reușită deocamdată, însă este mai bună decât celalalte variante pe care le-am observat în trecut, și de multe ori aceasta va trece neobservată. Un alt aspect al acestei aplicații este fluiditatea cu care pune pauză sau repornește live wallpaperul la deschiderea și închiderea aplicațiilor.

Cel mai mare dezavantaj al WallFlix în acest moment este imposibilitatea de a folosi clipuri video personale, mai ales când numărul celor disponibile este foarte redus, și anume 7 (șapte). Însă numărul acestora va crește odată cu timpul, la momentul lansării fiind disponibile doar 6 clipuri, iar posibilitatea folosirii altor clipuri este o opțiune la care Flyview, dezvoltatorul aplicației, lucrează în acest moment.

Deși aplicația consumă foarte puține resurse, este posibil ca terminalele mai vechi să nu afișeze clipurile video atât de fluid pe cât te aștepți. Personal am rulat aplicația fără nici un fel de probleme pe Sony Xperia Z2 cu Android 5.1.1 Lollipop și HTC One M7 cu Android 6.0.1 Marshmallow.

WallFlix este disponibilă gratuit în Google Play Store pentru orice terminal ce rulează Android 4.2 Jelly Bean sau mai nou, însă unele clipuri video costă aproximativ 5 RON. Aceasta poate fi descărcată făcând click aici. Mai mult, WallFlix nu afișează reclame, o calitate din ce în ce mai rară la aplicațiile gratuite. Mai multe informații vei găsi și în threadul oficial XDA (link), loc unde vei putea ajuta cu feedback dezvoltatorul aplicației.