Software

În săptămânile următoare Google va începe curăţenia de primăvare în magazinul său de aplicaţii, iar ţintele companiei americane sunt acele aplicaţii care solicită utilizatorilor accesul la istoricul apelurilor şi / sau SMS-urilor.

Dezvoltatorii acestor aplicaţii vor primi în perioada următoare un mesaj de informare de la Google prin care le vor fi aduse la cunoştinţă modificările pe care trebuie să le implementeze pentru a-şi păstra aplicaţiile în Google Play. După expirarea perioadei de graţie, toate aplicaţiile care nu vor respecta condiţiile impuse de Google vor fi eliminate, cu excepţia celor pentru care dezvoltatorii vor justifica necesitatea păstrării accesului la istoricul apelurilor şi / sau a SMS-urilor.

Prin această decizie Google doreşte să ofere un plus de securitate a datelor pentru utilizatori, cât şi un plus de încredere în utilizarea aplicaţiilor din Google Play.

Sursa: android-developers.googleblog.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.