Hardware

MMD, partener licenţiat Philips, a anunţat lansarea monitorului Philips 241B7QGJ, unul despre care producătorul afirmă că ar fi cel mai ecologic din lume.

Acesta este construit din materiale ușoare, 85% din ele fiind plastic reciclat cu certificat TCO Edge. Monitorul este complet lipsit de substanțe dăunătoare cum ar fi plumbul, mercurul, halogenul și PVC/BfR, iar toate componentele din plastic, părțile de metal ale structurii și materialele de ambalare sunt 100% reciclabile. Philips 241B7QGJ sprijină astfel economia circulară, contribuind în același timp la reducerea consumului resurselor globale și a tuturor emisiilor asociate transportului. Consiliul Electricității Ecologice a acordat monitorului certificarea ecologică EPEAT, care atestă design-ul și performanța sa ecologică.

Echipat cu o serie de tehnologii de economisire a energiei, monitorul Philips 241B7QGJ furnizează o reducere substanțială a consumului de energie – un beneficiu atât pentru mediu, cât și pentru bugetul utilizatorilor. Printre aceste tehnologii pentru reducerea consumului se numără PowerSensor, care determină prezența sau absența utilizatorului prin semnale infraroșii inofensive și reduce automat luminozitatea ecranului în consecință. Această inovație este responsabilă pentru până la 80% din economia de energie.

Tehnologia LightSensor distinge lumina ambientală și reglează ecranul automat, iar comutatorul Zero Power stopează definitiv pierderile de energie care pot apărea la monitoarele convenționale chiar și când acestea sunt oprite. Consumul monitorului măsurat cu EnergyStar 7.0 este de 11 wați, iar gradul energetic A++ subliniază eficiența energetică a noului monitor.

La capitolul specificaţii, Philips 241B7QGJ este un monitor LCD IPS cu o diagonală de 23.8 inci şi o rezoluţie FullHD. Device-ul integrează tehnologii precum SmartImage, SmartContrast şi Smart Response ce garantează o calitate ridicată a imaginilor şi a clipurilor video, cât şi funcţiile LowBlue şi Flicker-free pentru o vizualizare mai bună.

Cei interesaţi vor putea achiziţiona Philips 241B7QGJ chiar de luna aceasta la un preţ recomanda de 1069 lei.

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.