Este o victorie de etapă – Apple a ajuns pe locul 1 în ce privește piața de smartphone-uri din China în octombrie 2021. Nu au mai fost în această poziție din…, decembrie 2015.

Counterpoint Research a emis un raport legat de piața de telefoane mobile din cea mai mare țară din lume:

  1. Apple – 22%;
  2. vivo – 20%;
  3. OPPO – 18%;
  4. Huawei – 8%. 

Au adus și un infografic cu evoluția din decembrie 2015 și până în octombrie 2021.

Cu ocazia asta veți descoperi creșterea și descreșterea Huawei (am parafrazat o carte celebră a lui Dimitrie Cantemir – Istoria creșterilor și a descreșterilor curții Othmanice sau aliothmanice – timp de 150 de ani a fost considerată cea mai bună carte legată de Imperiul Otoman).

Huawei a avut la un moment da o poziție de forță față de ceilalți jucători din China. De căderea sa au beneficiat vivo și OPPO, Xiaomi are momente când intră în top sau când lipsește inexplicabil. Cred că Xiaomi începe din ce în ce mai puțin să fie legat de piața chineză și să aibă o prezență puternică în India, pe piața europeană etc. 

Una peste alta, seria iPhone 13 se bucură de mare căutare în China și asta în contextul în care stocurile nu sunt pe măsura cererii (au fost câteva precomenzi puse și din linkurile noastre de afiliere, iar majoritatea comenzilor au fost anulate – cel mai probabil sub lipsa stocurilor pentru seria Pro + nu găsiți Pro-urile nici măcar prin stocurile operatorilor de telefonie mobilă etc).

Apple reușește să ajungă pe locul 1 și asta în contextul în care au tot felul de piedici din partea statului chinez. Nu m-aș mira să ia o decizie prin care să ceară boicot pentru produsele companiei americane.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.