gEV

Poate una dintre cele mai interesante ştiri ale zilei este cea despre care vom discuta în rândurile următoare.

Conform unor surse apropiate Apple, directorul operaţional Jeff Williams şi şeful de proiect Kevin Lynch au transmis angajaţilor implicaţi în proiect (vreo 2000 la număr) că Apple renunţă definitiv la dezvoltarea propriei maşini electrice.

Se pare că decizia destul de radicală este justificată de raţiuni economice. Estimările spun că mărul muşcat a investit în posibilul Apple Car peste 110 miliarde de dolari în cei 10 ani de cercetare şi dezvoltare, însă din păcate niciodată nu au fost atinse exigenţele dorite de conducerea companiei (cele mai recente date arătau că lansarea a fost amânată pentru 2028).

Pe o piaţă nouă, necunoscută, Apple şi-ar fi dorit să lanseze acest Apple Car la un preţ de aproximativ 100.000 de dolari, însă analizele companiei din ultima perioadă au dovedit că profitul generat chiar şi în cele mai optimiste condiţii, nu ar fi atins marje satisfăcătoare.

Cu un proiect încă neviabil în care s-au investit sume uriaşe şi cu proiecţii nu foarte optimiste la nivel de profit, mai marii Apple au luat decizia corectă (zic eu) de a stopa ceea ce intern numeau Proiectul Titan.

Mare parte dintre angajaţi vor fi mutaţi pe celelalte proiecte ale companiei legate de inteligenţa artificială generativă, însă vor exista şi ceva concedieri, mai ales că Apple a angajat foarte mulţi ingineri şi designeri specializaţi pe domeniul auto.

Sursa: g4media.ro