Hardware

Din păcate sloturile pentru cardurile microSD au început să dispară de pe cele mai utilizate device-uri la nivel mondial, telefoanele inteligente. Producătorii mai oferă această caracteristică în general pe modele entry-level şi mid-range, pe cele high-end aceasta lipsind cu desăvârşire.

Samsung a venit în ultimele ore cu două noutăţi importante din acest segment:

  • a lansat primele eşantioane ale cardului SD Express de 256 GB, unul care poate ajunge la viteze de transfer de până la 800 MB/s (de patru ori mai mari decât clasicele UHS-1). Noul card microSD este echipat cu tehnologia Dynamic Thermal Guard (DTG) ce menţine o temperatură constantă chiar şi în sesiuni lungi de utilizare;

  • a demarat producţia de masă pentru cardul microSD de 1 TB în tehnologie UHS-1, una ce promite viteze de transfer de până la 200 MB/s. Noul card a trecut de cele mai riguroase teste din industrie şi este pregătit să funcţioneze în cele mai grele condiţii, acesta având protecţie la șocuri, apă, temperaturi extreme, căderi accidentale etc.

Cardul SD Express de 256 GB va fi lansat comercial undeva spre finalul acestui an, în timp ce cardul de 1 TB va putea fi achiziţionat începând din al treilea trimestru.

Sursa: news.samsung.com