Software

La jumătatea lunii trecute aflam pe surse că Apple va primi prima sa amendă din partea Uniunii Europene, una de aproximativ 500 de milioane de euro.

Se pare că sursele au fost foarte blânde când au evidenţiat valoarea amenzii, deoarece în ultimele ore aceasta a fost anunţată la nivel oficial şi este mult mai mare.

Comisia Europeană a anunţat că amendează Apple cu suma de 1.84 miliarde de euro pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa de streaming de muzică. Reprezentanţii europeni acuză mărul muşcat că a impus restricţii nejustificate ce au dezavantajat puternic ceilalţi furnizori de muzică online, cu excepţia Apple Music. Aceştia:

  • nu au avut voie să îşi informeze utilizatorii prin diverse notificări că există şi alte modalităţi de plată, mai accesibile;
  • nu au avut voie să îşi pună în App Store link către propriile site-uri unde preţurile la abonamente erau mai mici;
  • nu au avut voie să trimită mailuri de informare către utilizatori prin intermediul cărora să îi informeze că există planuri tarifare mai avantajoase în afara App Store.

Practic toată concurenţa a fost obligată să îşi vândă serviciile strict prin App Store la preţuri mărite pentru a acoperi şi comisionul perceput de Apple, fără a avea posiblitatea de a-şi informa utilizatorii de alternativele de plată.

Reprezentanţii mărului muşcat au anunţat deja că vor contesta în instanţă această amendă deoarece nu ar exista dovezi credibile care să arate că au fost afectaţi consumatorii.

Sursa: hotnews.ro