Diverse

Mai multe surse apropiate fenomenului au declarat pentru Financial Times că la începutul lunii viitoare Uniunea Europeană va anunţa aplicarea unei amenzi gigantului american Apple. Vorbim de o sumă de aproximativ 500 de milioane de euro.

Totul a plecat de la o plângere depusă de Spotify la autorităţile de reglementare undeva prin 2019. În urma acesteia a fost demarată o investigaţie ce şi-a dorit să confirme / infirme dacă Apple a împiedicat aplicaţiile să informeze utilizatorii de iPhone cu privire la alternativele mai ieftine de acces la abonamente muzicale în afara App Store.

S-ar părea că ancheta antitrust a ajuns la final, iar plângerea Spotify se confirmă: Apple s-ar fi folosit de propria platformă pentru a-şi favoriza serviciile în detrimentul concurenţei.

Piaţa serviciilor de streaming de muzică este una extrem de competitivă, Spotity şi Apple Music ocupând primele două locuri la nivel de cotă de piaţă. La nivelul anului 2023 Spotify atingea o cotă de piaţă de 30.5%, în timp ce Apple se oprea la 13.7%.

Surse: zf.ro, explodingtopics.com