Smartphone

În 2020 Apple anunţa că seria de smartphone-uri iPhone 12 va veni fără încărcător şi căşti EarPods în cutia de retail. De atunci şi până în prezent orice iPhone de generaţie nouă a fost livrat către utilizatori doar cu un cablu USB Type-C – Lightning.

Principala justificare a companiei americane a fost cea legată de protejarea mediului. Apple susţine că a dus la salvarea a milioane de tone metrice de cupru, staniu şi minereu de zinc, iar cutiile de retail fiind cu până la 70% mai mici, au încăput cu până la 70% mai multe într-un palet (s-a redus astfel cantitatea de plastic şi carton folosită, estimările mărului muşcat spunând că prin această decizie s-a reuşit reducerea emisiilor anuale de carbon cu 2 milioane de tone metrice).

Şi totuşi, Apple a câştigat foarte mulţi bani prin eliminarea încărcătorului şi a căştilor EarPods. Specialiştii estimează că până în prezent Apple “a salvat” 6.5 miliarde de dolari, bani pe care ar fi trebuit să îi cheltuiască cu achiziţia de încărcătoare şi căşti. În contextul în care Apple nu a redus preţurile iPhone-urilor, putem vorbi de o decizie inspirată din punct de vedere financiar.

Această sumă de 6.5 miliarde de dolari nu include şi suma de 293.4 milioane de dolari pe care utilizatorii Apple au cheltuit-o pe accesorii. Mare parte din aceşti bani s-au dus pe accesoriile obligatorii pentru a putea utiliza în mod normal telefonul (încărcător şi căşti).

O mişcare înţeleaptă din partea Apple. Pentru mediu, desigur.

Sursa: dailymail.co.uk

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.