Diverse

Anul 2018 a început cu faimosul scandal de încetinire a iPhone-urilor mai vechi prin care compania americană încerca să prevină problemele generate de bateriile Li-ion slăbite de uzura timpului.

Pentru a-şi mulţumi utilizatorii, Apple a anunţat chiar în startul anului trecut oferirea unui discount de 50 dolari pentru înlocuirea acumulatorilor “obosiţi” cu unii noi. Practic preţul de înlocuire era scăzut de la 79 dolari la doar 29 dolari.

Se pare că această decizie nu a fost cea mai inspirată, înlocuirile de baterii pentru iPhone-urile mai vechi atingând cifre record în 2018. Chiar dacă Apple estima un maxim de 2 milioane de înlocuiri, în realitate peste 11 milioane de utilizatori şi-au schimbat bateria telefonului, renunţând astfel la ideea de a-şi achiziţiona un model nou.

Ulterior Apple a recunoscut că procesul ieftinit de înlocuire al bateriilor a fost unul dintre motivele care au dus la rezultatele mai slabe din trimestrul anterior.

Chiar şi aşa vorbim de utilizatori cu iPhone-uri de generaţii vechi şi foarte vechi, unii care mai devreme sau mai târziu îşi vor schimba telefonul. Practic schimbarea bateriei a amânat cu câteva luni înlocuirea device-ului actual cu unul nou.

Sursa: appleinsider.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.