Hardware

Apple A14 este primul procesor realizat într-un proces de litografiere pe 5nm, iar debutul comercial este așteptat a se întâmpla în viitorul apropiat.

Informațiile cuprinse în acest articol sunt în categoria bursa zvonurilor. Asta pentru că nu avem smartphone-uri lansate cu Exynos 1000 sau Qualcomm Snapdragon 875, doar prototipuri ce apar în arhiva GeekBench. Vă dați seama că la nivel de prototip pot fi făcute îmbunătățiri, iar rezultatul final să fie mai bun față de ceea ce se obține intermediar.

Apple A14 a fost anunțat a fi integrat pe iPad Air (2020) și o unitate se pare că a fost trecută prin GeekBench. Personal, nu cred așa tare în testele făcute pe platforme diferite, pentru că aplicațiile sunt compilate distinct. În fine, haideți să vedem ce rezultate au scos și să tragem o concluzie.

Single core:

Apple A14 Bionic – 1583 puncte;

Exynos 1000 – 1159 puncte 1302 puncte (sursă);

Qualcomm Snapdragon 875 – 1159 puncte;

Multi core:

Apple A14 Bionic – 4198 puncte;

Exynos 1000 – 4250 puncte;

Qualcomm Snapdragon 875 – 4090 puncte.

În general, Apple A14 este cu 20% peste rezultatele înregistrate de Apple A13. Observați că în single core au venit cu nuclee destul de puternice, rezultate cu mult peste cele înregistrate de Qualcomm și Samsung. În testul multi-core deja se mai liniștesc lucrurile. Asta și pentru că Apple are un chipset cu 6 nuclee vs 8 nuclee la concurență. De aici și faptul că nu mai este un ecart mare. Snapdragon 875 este depășit și aici, Exynos se ține ceva mai tare.

Apropo, observați că Exynos 1000 este egal în single core cu Snapdragon 875 depăește 875 în ambele teste (ecart mai mare în single core vs multi-core). Compania sud-coreeană cred că a pus presiune serioasă pe departamentul hardware, iar Exynos 1000 s-ar putea să fie o supriză plăcută. În 2021 o să suspinăm după varianta Exynos în detrimentul Qualcomm pe vârfurile de gamă de la Sammy. :)

Sursa: GSMarena.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.