Diverse

Meta (Facebook) a început să lucreze deja la ambiţiosul proiect numit metavers, un fel de univers online, un amestec de real şi virtual, un proiect în care compania va investi miliarde de dolari în următorii 5-7 ani.

Pentru că această ambiţie a lui Mark Zuckerberg necesită cei mai pregătiţi oameni, compania americană a început să atragă minţi luminate din alte companii de top din Silicon Valley. Cea mai vizată dintre acestea este Apple, mărul muşcat pierzând peste 100 de angajaţi în ultimele luni în dauna celor de la Meta (Facebook).

Pentru a stopa cumva acest exod de personal, Apple a făcut o mişcare neaşteptată în acest sfârşit de an. Suplimentar recompenselor clasice acordate de companie (salariu de bază, acţiuni, bonusuri în numerar etc.), compania va oferi o serie de bonusuri extraordinare cu o valoare totală de până la 180.000 de dolari / angajat. Aceste bonusuri vor fi oferite sub formă de acţiuni, iar conform estimărilor până la 20% dintre ingineri ar putea primi această “mică atenţie”.

Apple consideră că unii angajaţi au nevoie de stimulente financiare suplimentare deoarece rezultatele lor sunt peste aşteptări, însă adevărul este că şi ofertele externe sunt foarte agresive.

Sursa: bloomberg.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.