Hardware

Chiar dacă nu este o noutate pentru deţinătorii de iPhone-uri, pe forumurile de specialitate existând destul de multe plângeri pe acest subiect, Apple a ţinut să evidenţieze pe site-ul de suport tehnic că mersul cu motocicleta poate avea efecte nedorite pentru device-uri.

Se pare că funcţia autofocus (AF) şi sistemul pentru stabilizarea optică a imaginii (OIS) sunt sensibile la vibraţiile puternice precum cele produse de mersul cu motocicleta. Dacă iPhone-ul este ţinut într-un suport mai rigid, ansamblul foto preia vibraţiile produse în mers, iar acestea pot strica iremediabil camera foto (în fapt se strică mecanismul ce permite deplasarea fizică a lentilelor în raport cu senzorul optic).

Apple propune utilizatorilor să ţină telefoanele fie în buzunare, fie în suporturi speciale cu sistem de amortizare al vibraţiilor.

Din păcate sunt destul de multe modele afectate de această sensibilitate, începând de la iPhone 6 Plus, 6s Plus şi iPhone 7 până în prezent (inclusiv iPhone SE 2). În principiu toate iPhone-urile cu OIS sau funcţia closed-loop AF.