Diverse

Pentru o anume companie americană vânzarea de telefoane este foarte, dar foarte profitabilă, atât de profitabilă încât la data de 31 martie 2017 avea în bănci rezerve în bani cash în valoare de 246.09 miliarde de dolari. Da, aţi ghicit, este vorba despre Apple.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, Apple a mai adăugat în vistieria sa 8.49 miliarde de dolari, adică un plus de aproximativ 3.5%. Compania americană este foarte conservatoare şi nu aruncă cu bani în stânga şi dreapta pentru achiziţii care se pot dovedi ulterior neprofitabile.

Pentru a înţelege cât de mulţi bani cash are Apple în acest moment, voi face un exerciţiu de logică teoretică bazându-mă pe datele oferite de CIA World Factbook şi voi spune că Apple poate cumpăra oricând ţări precum Finlanda, Noua Zeelandă, Slovacia sau Angola. Toate aceste ţări şi multe altele au PIB-ul sub valoarea de 246.09 miliarde de dolari. România mai poate aştepta: pentru 2016 se estimează că am avut un PIB de 441 miliarde de dolari.

Sursa: cnbc.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.