Smartphone

Este foarte clar că la nivel global Apple cu ale sale iPhone-uri nu are rival când vine vorba de venituri şi volume (cel puţin la nivel mid-range şi high-end). Compania americană nu este pe primul loc în lume la numărul de unităţi totale vândute, însă asta se datorează doar smartphone-urile de buget, zonă unde Apple nici nu este interesată să intre.

Conform ultimului raport Counterpoint Research, Apple face legea la nivel individual, atât în ceea ce priveşte volumul, cât şi veniturile.

Într-un top 10 al smartphone-urilor ce generează cele mai multe venituri, Apple are 6 modele: iPhone 12 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 11, iPhone 12 Mini şi iPhone SE 2020. Acest lucru înseamnă că Apple vinde cel mai bine şi cu siguranţă generează cele mai mari profituri din industrie.

La nivel de volume primele patru locuri sunt ocupate tot de Apple cu iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro şi iPhone 11. Topul este completat de modele ieftine şi foarte ieftine de la Xiaomi şi Samsung (acestea ajută la volume, însă la nivel de profitabilitate stau destul de rău).

Ca să înţelegeţi cât de bine vinde Apple, întreaga piaţă de telefoane inteligente a generat în primul trimestru din 2021 venituri de puţin peste 100 de miliarde de dolari. O treime din această sumă a fost generată doar de seria iPhone 12.