Mi se pare o veste de-a dreptul excelentă pentru fosta divizie a Huawei, Honor va putea să certifice smartphone-urile sale pe partea de GMS, să preinstaleze suita de aplicații Google, iar Maps & co să funcționeze fără nicio problemă pe dispozitivele din portofoliu.

Este un mare pas în față pentru un brand ce sunt sigur că are ambiții în a ieși din China și a intra în concurență directă cu subsidiarele BBK, Samsung etc.

Informația a ajuns pe site-urile de tehnologie de la Honor Germania ce a confirmat pe pagina sa de twitter că viitorul său smartphone cu Qualcomm Snapdragon 778 urmează a dispune de serviciile Google + interfața Magic UI. Este vorba despre Honor 50.

Știți că Honor a fost vândut de către Huawei către un consorțiu de companii chineze. Noul acționariat a stabilit relații de lucru cu Qualcomm, Intel etc și faptul că acum se adaugă și Google mi se pare că le deschide posibilități noi.

Din mai 2019, Huawei a fost pus pe lista neagră de către Departamentul de Stat al SUA, iar compania chineză a încercat să dezvolte alternative la serviciile Google (App Gallery – magazin de aplicații, HMS în loc de GMS, Petal Maps în loc de hărțile Google etc).

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.