Apple

Primul Apple face furori și la peste 30 de ani de la lansare. O unitate Apple I s-a vândut la o licitație Sotheby’s la prețul de aproape 380.000 dolari. Aș putea spune că raportat la salariile din România ar fi o adevărată avere pe un device care va sta mai degrabă ca element de design.

Prețul stabilit inițial era de 180.000 dolari, dar uite că s-a dublat fără probleme. Alături de Apple I cel care l-a cumpărat a primit și un manual original pentru limbajul de programare BASIC pe care-l are Apple I. Au fost fabricate 200 de Apple I, 50 mai sunt încă și din acestea doar șase mai funcționează printre care și cel vândut de celebra casă de licitații.

Device-ul în cauză a fost făcut sub directa coordonare a lui Steve Jobs și a inginerului HP la vremea aceea – Steve Wozniak. Anul în care a debutat – 1.979. Apropo, vă dați seama câte MacBook Pro cu retina display – 2.199 dolari pot fi cumpărate cu suma dată pe un Apple I?

Sursa: AppleInsider.com

Categorii: apple

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.