Arhiva

Armata americană are cu ce se lăuda în ce privește gadget-urile din dotare. Cel mai nou este avionul de spionaj prezentat de către Northrop Grumman și cu o denumire pe care mai nimeni nu o va ține minte – MQ-4C BAMS Triton.

Va intra în dotarea marinei americane și va efectua misiunile de recunoaștere, mai bine spus de spionaj. Marina americană fiind prezentă în puncte cheie de pe glob, locuri în care în orice moment s-ar putea porni un conflict militar.

Va înlocui generația actuală denumită RQ-4 Global Hawk. Bineînțeles că trebuie să treacă o serie de teste, de misiuni până să intre în dotarea de serie, ca să spun într-un mod mai direct. Anvergura aripilor este de aproape 40 de metri și poate acoperi aproape 7 milioane de km pătrați într-o singură misiune.

Sursa: Engadget.com

Categorii: arhiva

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.