Apple

Dacă nu ați auzit de el, probabil l-ați văzut la evenimentele și în reclamele Apple. Scott Forstall a fost una dintre cele mai cunoscute persoane din cadrul Apple și a lucrat pentru această companie începând cu anul 1997. Printr-un comunicat de presă, Apple a anunțat că vicepreședintele iOS nu va mai lucra pentru această companie din anul 2013, iar până atunci va fi doar un consilier pentru Tim Cook.

Site-urile de specialitate au început să speculeze și să își dea cu părerea referitor la plecarea lui Scott Forstall. Majoritatea consideră că motivul principal al acesteia este strâns legat de Apple Maps. Aplicația pentru hărți din iOS 6 a luat locul Google Maps la lansarea iPhone 5, dar a primit o mulțime de critici, mulți utilizatori plângându-se de lipsa acurateții/exactității acesteia. Tim Cook a făcut atunci o declarație oficială în care își cerea scuze pentru aceste probleme. Se pare că Scott Forstall era persoana care trebuia să își ceară scuze, dar acesta a refuzat acest lucru, susținând că oamenii exagerează cu privire la defectele aplicației de hărți.

Potrivit New York Times, nu acesta este singurul motiv pentru care Scott Forstall a fost concediat. Mai multe surse din interiorul companiei susțin că Scott Forstall era o persoană foarte dificilă cu care nu se putea lucra, având păreri diferite de „conceptul general Apple” și aruncând vina pe oricine înafară de propria persoană. Totodată, se pare că angajații Apple sunt foarte bucuroși de plecarea acestuia.

Sarcinile care îi reveneau acestuia vor fi preluate de următoarele persoane: Eddy Cue va avea în grijă hărțile Apple și serviciul Siri, Jonathan Ive va primi mai multe responsabilități legate de Human Interface iar Craig Federighi va prelua dezvoltarea sistemului de operare iOS.

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.