Cele mai noi modele de iPhone au fost lansate și în țara noastră în cadrul unui eveniment organizat de unicul partener Apple Premium Reseller din România. La magazinul iStyle din AFI Cotroceni am putut avea un prim contact cu iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, alături de Apple Watch Series 5.

Participarea la eveniment a unui număr ridicat de invitați nu mi-a dat șansa de a putea redacta un material de tip primele impresii, căci timpul de contact cu fiecare dintre modelele nou lansate a fost foarte scurt. Avem promisiunea de a primi unități de test, pentru care vom fi în măsură să putem oferi recenzii complete.

Ce am reținut din cadrul prezentării:

Apple iPhone 11

 • Vine în 6 culori pentru carcasă – negru, alb, verde, galben, violet și roșu.
 • Ecranul de 6.1 inch cu rezoluție 1792 x 828 pixeli este de tip Liquid Retina și promite să aducă o calitate generală mult îmbunătățită față de cel de pe iPhone Xr, căruia iPhone 11 îi este succesor direct.
 • Procesorul Apple A13 Bionic este ”cel mai rapid procesor folosit vreodată într-un smartphone”, cel puțin dacă citez oficialii Apple.
 • Bateria de 3110 mAh aduce încărcare wireless în standard Qi și încărcare rapidă prin încărcătorul de 18W ce vine direct în pachetul de retail.
 • Camera principală este compusă din doi senzori: cel wide (echivalent 26mm) cu stabilizare optică și cel ultra-wide (echivalent 13mm). Ambele camere pot filma la rezoluție 4K cu 60 fps și sunt disponibile instrumente noi pentru editarea facilă a clipurilor video: rotire, decupare, filtre. Modul Noapte a fost îmbunătățit și permite acum captarea cadrelor cu un aspect natural în condiții de lumină slabă.
 • Face ID rămâne una dintre cele mai sigure metode de autentificare facială la nivel de smartphone și nu stochează poza utilizatorului.

Apple iPhone 11 Pro / 11 Pro Max

 • aduc patru finisaje noi din sticlă texturată pentru spatele smartphone-urilor. Trebuie să recunosc că noua textură arată extrem de interesant în realitate.
 • Ecranele de 5.8, respectiv 6.8 inch, sunt de tip Super Retina XDR și sunt cele mai luminoase de pe oricare iPhone de până acum, iar sticla ce le protejează la exterior este ”cea mai rezistentă sticlă utilizată până acum într-un smartphone” (extras din comunicatul de presă).
 • Sistemul cu trei camere de pe spatele telefoanelor include un senzor wide echivalent 26mm cu stabilizare optică a imaginii (OIS), un senzor tele echivalent 52mm (zoom optic 2x) și un senzor ultra-wide echivalent 13mm, cu un unghi de captare de 120 de grade.
 • Procesorul A13 Bionic aduce în aceste cazuri și Neural Engine și poate realiza peste un trilion de operații pe secundă.
 • Opțiuni disponibile pe iPhone 11, precum filmarea 4K cu până la 60 fps și editarea clipurilor video, încărcarea rapidă la 18W cu încărcător compatibil disponibil direct în pachet sau Face ID, rămân valabile și în cazul iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max.

Apple Watch Series 5

 • Introduce un nou ecran Retina cu funcție Always-On, ce-și adaptează luminozitatea spre a economisi baterie. Astfel, când utilizatorul își coboară încheietura, luminozotatea display-ului scade.
 • Noua busolă încorporată în dispozitiv alături de aplicația Maps actualizată odată cu wtachOS 6, le permite utilizatorilor să știe în ce direcție sunt orientați. Aplicația Compass oferă informații cum ar fi direcția, înclinarea, latitudinea, longitudinea și altitudinea.
 • Aplicația Cycle Tracking ajută utilizatoarele de Apple Watch Series 5 să înregistreze date despre ciclul menstrual.
 • Aplicația Noise alertează posesorii de Watch Series 5 atunci când decibelii din mediul ambiant ajung la un nivel care le poate afecta auzul.
 • Nu în ultimul rând, aplicația Activity Trends ajută utilizatorul să-și urmărească progresul pe o perioadă îndelungată de timp, identificând tiparele de activitate pe termen lung.

Toate noutățile prezentate în cadrul evenimentului Apple organizat de iStyle sunt deja disponibile în magazinele iStyle din toată țara și, de asemenea, pot fi comandate pe iStyle.ro.