Diverse

Apple a publicat astăzi raportul financiar pentru ultimul trimestru al anului 2014, iar rezultatele sunt pur şi simplu uluitoare. Conform acestui raport, veniturile din acest trimestru sunt cele mai mari venituri trimestriale din istoria companiei.

Oficial Apple a avut vânzări de 74.6 miliarde de dolari, dintre care 18 miliarde reprezintă profitul net al companiei. Cele mai mari vânzări au fost realizate prin intermediul smartphone-urilor din portofoliu, compania din Cupertino anunţand 74.5 milioane de device-uri comercializate. De asemenea, Apple a vândut şi 21.4 milioane tablete iPad sau 5.5 milioane de Mac-uri.

În aceeaşi perioadă a anului 2013, profitul a fost de 13.1 miliarde de dolari, cu aproximativ 27.3% mai mic decât cele obţinute anul trecut. Profitul acesta uriaş este datorat noilor lansări din toamnă, dar şi a pieţei chineze unde vânzările Apple au explodat.

iPhone-6-11-630x420

Sursa: apple.com

Categorii: applediverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.