Smartphone

Săptămâna trecută aflam cum vrea Apple să vândă iPhone-urile la preţuri mai mici: renunţă la accesoriile din cutia de retail (căşti şi încărcător). Practic noua generaţie de iPhone-uri va avea în cutie doar un cablu USB Type-C – Litghtning.

Iniţial această veste a fost primită cu oarecare semne de îndoială, însă de la zi la zi pare a trece de la zvon la realitate. Se pare că programul se va numi Apple Charger Gate, iar compania americană a început să întrebe deja utilizatorii ce au de gând să facă cu încărcătoarele vechi.

Un exemplu elocvent îl primim din Brazilia acolo unde utilizatorii au primit un scurt chestionar pe acest subiect. Aceştia au fost întrebaţi ce fac cu încărcătoarele vechi, iar ca variante de răspuns au avut:

  • l-am vândut sau l-am dat la schimb împreună cu iPhone-ul meu;
  • l-am pierdut;
  • l-am dat unui membru al familiei sau unui prieten;
  • încă îl folosesc acasă;
  • încă îl folosesc afară (la muncă, la şcoală, în alte locuri);
  • încă îl am, dar nu îl mai folosesc.

Cei de la Apple pregătesc astfel terenul pentru Apple Charger Gate, un program prin care compania americană ar putea susţine că vrea să reducă cantitatea de deşeuri electronice. Totuşi, fanii Apple vor putea cumpăra încărcătoarele separat la preţuri demne de acest brand.

Sursa: pocketnow.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.