Smartphone

Trebuie să precizez din start că avem un zvon, dar dacă mă uit la prețurile vehiculate pentru diferite configurații de iPhone 12 aproape că înțeleg cum reușește Apple să-și reducă costurile.

MacRumors a reușit să facă rost de o notă de cercetare a Barclays. Acolo se specifică că iPhone 12 nu va avea căștile EarPods în pachet (în linie cu ce spune un alt analist din industrie în urmă cu câteva săptămâni).

Noile iPhone 12 ar veni fără încărcător în pachet, doar cu un cablu USB Type-C – Lightning (dovada că Apple nu renunță la portul Lightning încă, USB type-C-ul pe iPhone mai are de așteptat cel puțin o generație).

Vă dați seama că orice client de iPhone va avea nevoie de încărcător, iar Apple îl poate comercializa separat. Pe de altă parte, este lăsată o portiță și spre alte companii specializate în accesorii etc. Ar putea veni cu produse mai ieftine și nu m-aș mira ca o parte dintre cei ce aleg iPhone să meargă pe mâna unui încărcător mai ieftin (cum se întâmplă și la huse, huse de 30 – 40 lei pe telefon de +5000 lei).

Noile iPhone-uri ar suporta încărcare la 20W, cu mult în spatele concurenței de la Samsung, Huawei sau OPPO ce au ajuns la 40, 45 sau chiar 65W.

Cum vi se pare noua găselniță de marketing a Apple? Bineînțeles, dacă se dorește a fi reală și nu doar un zvon de pe blogurile și site-urile tech internaționale.

Sursa: MacRumors

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.