Apple

Apple a recunoscut într-o declaraţie  la AllThingsD că “Un număr mic de clienţi au raportat că durata de viaţă a bateriei este mai mică decât se aşteptau pe dispozitivele cu iOS5. Am descoperit faptul că bug-ul afectează durata de viaţă şi vom lansa o actualizare software pentru acestea în câteva săptămâni.”

În ultimele zile mulţi utilizatori ai produselor Apple  s-au plâns de problemele cauzate de baterie, dar ele au apărut chiar  după ce a fost lansat noul iOS 5  şi după ce iPhone 4S a fost făcut public luna trecută. Problema pare să varieze în funcţie de reţea, modul de utilizare şi de alţi factori.

În ciuda acestor probleme a bateriilor, iPhone 4S a bătut recordurile în ce priveşte vânzarile aşa cum am menţionat într-un articol anterior.

Actualizarea de care vorbea Apple se pare că şi-a făcut simţită prezenţa deja în versiunea iOS 5.0.1 Beta care a fost trimisă dezvoltatorilor pentru testare. Să speră că actualizarea va rezolva această problemă a bateriilor înainte de lansarea noului iPhone 4S în România care este stabilită pentru 11.11.11. Până atunci bug-ul va afecta doar utilizatorii de iPhone care au făcut actualizarea la iOS 5 dar Apple lucrează la această problemă şi în scurt timp actualizarea va fi disponibilă pentru toată lumea.