Smartphone

Să nu credeţi că Apple vinde prost, ba din contră, însă aşteptările companiei americane vis-à-vis de iPhone XR erau mult mai optimiste. Cam de aici pleacă ideea acestui articol.

Văzut ca varianta “de buget” a modelelor lansate în 2018, iPhone XR nu pare a prinde atât de bine în rândul fanilor Apple. Chiar dacă până în prezent s-au comercializat peste 9 milioane de unităţi, producătorul american avea alte planuri cu acest device, astfel că este nevoit să scadă volumul de producţie.

Partenerii Foxconn şi Pegatron au fost anunţaţi iniţial că vor fi nevoiţi să mărească volumul de producţie pentru iPhone XR, iar în caz de urgenţă Apple ar fi apelat la un al treilea furnzior, Wistron. Cum cererea este mai mică decât se aştepta, Foxconn şi Pegatron vor păstra ritmul actual de producţie, în timp ce Wistron a fost anunţat că nu va primi nicio comandă din partea Apple, cel puţin nu în perioada sărbătorilor de iarnă.

Fanii Apple în schimb par a fi atraşi de modelele lansate anul trecut. iPhone 8 şi 8 Plus se vând foarte bine, lucru deloc surprinzător ţinând cont că acestea sunt cu 15 – 20% mai ieftine decât iPhone XR. Cererea ridicată pentru cele două terminale a obligat compania americană să crească volumul de producţie, estimările de 20 milioane unităţi ajungând la 25 milioane unităţi pentru ultimul trimestru din 2018.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.