Software

Gama de televizoare Panasonic LED 4K este alcătuită din patru serii, având în avangardă modelul FX780 de 75 inch. Celelalte modele, de maxim 65 inch, sunt: FX740 la nivel de vârf de gamă, FX700 la nivel intermediar şi FX600 la nivel standard. Gama Panasonic OLED 4K este şi ea la rândul ei compusă din două modele: FZ950 şi FZ800.

Toate ecranele televizoarelor Panasonic 4K de anul acesta sunt compatibile cu tehnologia de metadate dinamice HDR10+, platformă deschisă High Dynamic Range (HDR) dezvoltată de Panasonic alături de 20th Century Fox şi Samsung.

Gamă Panasonic 4K din 2018 a primit începând cu 30 octombrie o actualizare de firmware care face posibilă compatibilitatea cu aplicațiile Google Assistant și Amazon Alexa. Datorită acestei actualizări, utilizatorii își pot folosi vocea pentru a închide și deschide televizorul, pentru a schimba canalul, a regla volumul și pentru multe altele.

Pentru implementarea update-ului, utilizatorii trebuie să se asigure că televizorul este conectat la internet. Atunci când deschid orice aplicație – cum ar fi YouTube – o fereastră de tip pop-up va apărea cu invitație de a realiza actualizarea. După update, televizorul va putea fi setat să se conecteze la o boxă smart compatibilă.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.