Alături de Mac Studio a fost prezentat și un monitor care să întregească peisajul. Se numește Apple Studio, are un preț pe măsură și specificații interesante.

Apple Studio are un display de 27 inci cu rezoluție 5K, luminozitate de 600 nits, acoperire 100% în spectrul DCI-P3. Standul cu care vine în pachet permite înclinarea sa la 30 grade. Există opțiunea unui braț cu suport VESA ce permite rotirea în modurile landscape și portrait, dar la un cost suplimentar.

Are integrată funcția True Tone, iar display-ul își ajustează automat temperatura de culoare în funcție de mediul ambiental. A fost tratat astfel încât să nu redea spațiul din proximitate. Au adus și o nano-textură din sticlă pentru spațiile cu lumină puternică. A fost introdusă inițial pe Apple Pro Display XDR și minimizează glare-ul, iar de aici o calitate mai bună a imaginilor.

Apple Studio integrează chipsetul A13 Bionic ce îl ajută să ofere experiențe de utilizare inedite cu camera de 12 Megapixeli, dar și pe partea de sunet (trei microfoane integrate spre a reduce zgomotul ambiental, sistem de difuzoare Hi-Fi cu 6 difuzoare – 4 sunt woofere și promit un bass plin, certificare Dolby Atmos).

Noul monitor are trei porturi USB-C ce ating viteze de până la 10 Gbps. Au pus și un port Thunderbolt spre a conecta Mac-ul la monitor cu un singur cablu (încarcă Mac-ul cu până la 96W). Poți conecta până la trei Apple Studio la un MacBook Pro.

Prețul din Europa pentru configurația de bază este de 1749 euro, iar în configurația de top cu nano-textura etc se duce la 2459 euro.

Sursa: Apple.com/newsroom

Categorii: monitoare

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.