Huawei a fost prezent la MWC 2022, iar printre noutățile prezentate a fost și o tabletă cu display e-ink. Se numește Huawei MatePad Paper și s-ar putea să o vedem adusă și în țara noastră.

Am extras câteva din specificațiile sale:

  • display E Ink de 10.3 inci cu rezoluție 1872 x 1404 pixeli și 227 ppi, raport display / corp de 86.3%, suport pentru stylus-ul Huawei M-Pencil;
  • procesor Huawei Kirin 820E, 4 GB RAM și 64 GB stocare;
  • HarmonyOS 2.0 și suport pentru aplicațiile din AppGalllery;
  • Wi-Fi ax, cu 2 x 2 MIMO, bluetooth 5.2, USB Type-C, 2 difuzoare, 4 microfoane, cititor de amprentă;
  • baterie de 3625 mAh cu încărcare la 22.5W, 360 gr., dimensiuni de 225.2 x 182.7 x 6.65 mm.

Cred că este prima tabletă e-ink anunțată până acum. Am un Kindle de acum câțiva ani de zile și s-a pus praful pe el, dar nu este tabletă ci un e-book reader. Mi se pare că Huawei MatePad Paper merge mai departe.

I-am făcut un hands-on de câteva minute în cadrul evenimentului ce a precedat MWC 2022. Trebuie să te obișnuiești cu display-ul E Ink și timpul său lent de răspuns. Este un dispozitiv conceput pentru:

  • citit cărți, reviste etc – orice poate fi adus în format digital;
  • scris notițe, feeling-ul pe care-l lasă este similar cu cel de scris pe hârtie;
  • înregistrat audio sau ascultat muzică, podcasturi etc.

Presupun că sunt și alte scenarii de utilizare pe care nu le descopăr momentan. Mă gândesc că marele său punct PRO pe lângă display-ul ce nu deranjează vizual este și partea de autonomie.

Aș putea spune că Huawei a prezentat primul e-reader premium. Există cerere pentru un astfel de dispozitiv? Secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție.

Sursa: Consumer.huawei.com

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.