Software

În noiembrie 2019 Apple a lansat serviciul de streaming video Apple TV Plus. De atunci şi până în prezent compania americană a investit foarte mulţi bani în campanii promoţionale, în promovare, în realizarea de noi producţii şi totuşi rezultatele nu se văd (sau cel puţin asta declară Apple).

Oficialii Apple s-au întâlnit întâlnit zilele acestea cu reprezentanţii International Alliance of Theatrical Stage Employees, cel mai mare sindicat al lucrătorilor din industria de entertainment din SUA, pentru a discuta despre drepturile salariale ale celor implicați în proiectele serviciului de streaming Apple TV Plus.

Se pare că în legislaţia americană există un paragraf care spune că angajaţii din sectorul entertainment trebuie să aibă salarii mai mari dacă serviciul pe care angajatorul îl furnizează are peste 20 de milioane de abonaţi plătitori.

La aceste discuţii reprezentanţii Apple au declarat că serviciul de streaming video Apple TV Plus are mai puţin de 20 de milioane de abonaţi, astfel că în cazul lor nu se aplică acel paragraf din lege. Asta înseamnă că “mărul muşcat” poate oferi salarii mai mici angajaţilor săi în comparaţie cu cei de la Netflix, Disney Plus, HBO Max şi restul pieţei.

Ciudat este că analiştii estimau peste 40 de milioane de utilizatori pentru Apple TV Plus la sfârşit de 2020, însă cum Apple nu oferă cifre oficiale este aproape imposibil de a confirma / infirma această cifră.

Să fie oare adevărat numărul de abonaţi sau este doar o strategie a companiei de a plăti remuneraţii mai mici ?

Sursa: cnbc.com

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.