Telefoane Mobile

Huawei trece printr-o perioadă foarte grea de aproape 2 ani, însă restricţiile impuse de SUA companiei chineze au avut o vizibilitatea mult mai ridicată în 2021. Practic anul acesta Huawei nu a anunţat decât câteva smartphone-uri şi acelea în proporţie covârşitoare au fost limitate comercial la piaţa chineză. Nu vreau să greşesc, dar cred că în România nu a fost lansat niciun telefon Huawei în 2021.

Din păcate producătorul chinez estimează venituri în scădere de până la 40 de miliarde de dolari în business-ul său de telefoane, iar marea provocare pentru companie va fi să reziste pe această piaţă până când se va schimba ceva în bine (fie vor dispărea restricţiile, fie furnizorii chinezi vor ajunge la acelaşi nivel tehnologic).

Până atunci Huawei încearcă să recupereze pierderile investind în alte domenii. Compania a intrat în segmentul auto, se ocupă de modernizarea infrastructurilor aeroporturilor şi a minelor implementând echipamente 5G şi inteligenţă artificială etc. Huawei rămâne în continuare unul dintre liderii în piaţa hardware 5G, categorie unde are multe avantaje faţă de competiţie.

Pentru Huawei urmează un drum greu şi plin de provocări, însă să nu uităm că are suficientă susţinere pentru a depăşi orice obstacol.

Sursa: in-24.com

Categorii: huawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.