Diverse

Presiunile puse de administraţia Trump par a continua şi asupra companiilor americane, multe dintre ele fiind nevoite să renunţe la contractele de colaborare cu firmele din China. Chiar dacă are un cuvânt greu de spus, nici Apple nu pare a fi scutită, astfel că mărul muşcat caută soluţii de a muta între 15 şi 30% din producţia sa din China în altă ţară.

Această mutare nu este deloc uşoară, mai ales că vorbim de costuri de câteva miliarde de dolari şi de eforturi uriaşe făcute de furnizori. Apple a luat legătură deja cu parteneri precum Foxconn, Pegatron, Quanta, Compal, Inventec, LuxShare-ICT sau Goertek pentru a găsi cele mai bune soluţii.

Apple îşi justifică această decizie prin creşterea costului forţei de muncă din China, prin dependenţa de această ţară în anumite ramuri, cât şi prin scăderea natalităţii (aceasta din urmă mi se pare chiar puerilă ţinând cont că în China există aproape 1.4 miliarde de oameni).

Printre ţările vizate pentru mutare se regăsesc India, Vietnam, Indonezia, Malaezia sau chiar Mexic.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.