Hardware

La sfârşitul lunii martie Xiaomi oferea primele informaţii despre tehnologia Xiaomi Super Charge Turbo ce promitea încărcarea unei baterii de 4000 mAh de la 0 la 100% în doar 17 minute. De atunci nu am mai văzut nimic nou din partea Xiaomi, însă se pare că săptămâna viitoare Vivo va anunţa în cadrul MWC Shanghai 2019 ceva şi mai bun: Vivo Super FlashCharge.

Compania chineză ne anunţă prin intermediul unui teaser că noua sa tehnologie va fi capabilă să încarce un acumulator de 4000 mAh de la 0 la 100% în doar 13 minute. Alimentarea rapidă la 120W va încărca acelaşi acumulator de la 0 la 50% în doar 5 minute, iar mai jos aveţi un demo ce ne arată că în doar 15 secunde bateria se încarcă de la 10% la 13%:

Personal estimez că în 2020 una dintre noutăţile aduse de flagship-urile de atunci va fi această tehnologie de încărcare extrem de rapidă. Trebuie să recunosc că decât să am un smartphone de 10 mm grosime pentru autonomie sănătoasă, prefer unul de 5-6 mm care să se încarce în 10 minute. Mă gândesc că în timp se va upgrada şi încărcarea wireless, deci vom avea alternative.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.