Alături de noile iPhone-uri și noul iPad a fost prezentat și Apple Watch Series 5 – cel mai vândut smartwatch din lume primește o ediție actualizată la nivel de materiale, cu funcția always-on pentru display, busola etc.

Cea mai utilă funcție mi se pare always-on, ecranul LTPO Retina afișează informații în regim continuu. Asta pentru că au integrat un nou senzor pentru lumină ambientală, un sistem de management eficientizat al consumului de energie + display-ul în sine cu ceva tricks astfel încât și Apple Watch să intre în rândul lumii, dacă-mi permiteți expresia.

Alte detalii legate de Apple Watch Series 5:

  • autonomie de 18h cu Always-On activat (peste această valoare dacă AoD este dezactivat);
  • funcția de busolă, pe lângă GPS. Mi se pare un gimmick interesant și nimic mai mult. Este deschis către dezvoltatori de aplicații și mă aștept să fie câteva scenarii de utilizare în care noul senzor să fie activat;
  • apelurile la numerele de urgență prin intermediul oricărui Apple Watch cu conectivitate de date;
  • Apple Watch Studio – locul în care poți aranja un Apple Watch după cum dorești (culori ale carcasei + culori ale curelei);
  • material nou – titanium (mai ușor față de oțel, dar plusează la rigiditate și rezistență);
  • Apple Watch Series 5 din aluminiu este fabricat dintr-un material reciclat 100%.

Prețurile pleacă de la 399 dolari, iar modelul cu date mobile + GPS pornește de la 499 dolari. Debutează în magazine din 20 septembrie, noul watchOS 6 va fi lansat pe 19 septembrie.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.