Retelistica

În luna aprilie a acestui an, Telekom România anunţa primă mărire de preţuri pentru serviciile de comunicaţii fixe şi mobile. Preţul creştea la acel moment cu 0.42 euro TVA inclus pentru fiecare abonament în parte, adică cu aproximativ 2 lei.

La sfârşitul lunii august, acelaşi Telekom România îşi anunţa clienţii de o nouă majorare a tarifelor. Modificarea a vizat de data aceasta doar serviciile de televiziune, internet fix şi telefonie fixă, preţurile abonamentelor ajungând în unele cazuri chiar să fie dublate (de exemplu pachetul de televizune TV L a ajuns de la 5 euro / lună la 10 euro / lună).

Andreas Elsner, director executiv marketing rezidenţial şi vânzări naţionale, a declarat pentru zf.ro „Am crescut preţurile pentru clienţii care aveau tarife cu mult sub nivelul pieţei. Dacă ai clienţi pentru care costurile fixe de furnizare a serviciilor sunt mai mari decât tariful perceput şi nu mai acoperă aceste costuri fixe, nu poţi supravieţui ca operator. Ţinta noastră este să fim profitabili.“

Totuşi, acelaşi oficial Telekom România a confirmat că anul acesta nu vor mai fi alte măriri de preţ: „Pot să promit că modificarea anunţată în august a fost ultima majorare de preţ din acest an.“

După o perioadă foarte agitată, acei clienţi Telekom care au mai rămas alături de operatorul magenta pot răsufla uşuraţi. Cel puţin 3-4 luni vor plăti sigur acelaşi preţ la abonamente.

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.