Smartphone

ARM a dezvăluit cel mai eficient procesor în ce priveşte consumul de energie la o tehnologie de 28nm care îl face de 5 ori mai mic decât modelele predecesoare.

Procesorul nu pare să exceleze pe partea de performanţă, la fel cum este viitorul Kal-El care foloseste 5 procesoare, dar dimensiunile, consumul de energie şi preţul redus fac din A7 un procesor foarte bun pentru dispozitivele low-end.

Totuşi procesorul se poate combina cu unul A15 pentru a oferi performanţe ridicate şi consum de energie mic în acelaşi timp. Pe un principiu asemănător funcţionează şi Tegra 3 (Kal-El), dar acesta foloseşte 5 procesoare identice A9. Astfel prin ARM Cortex-A7 vom putea vedea telefoane mai ieftine folosind acest procesor oferind performanţe mai bune la un consum de energie mai mic.

Mai jos putem vedea felul în care sunt combinate procesoarele A7 şi A15 astfel încât dacă A7 ajunge la frecvenţa maxima, ‘gigantul’ A15 este trezit şi continuă procesarea la performanţa mai mare dar şi cu un consum mai mare de energie.
Sursa: arstehnica