Hardware

ASUS a lansat la nivel global şase noi plăci de bază bazate pe platforma AMD X470. Această serie este plină de personalitate, fiecare placă fiind unică în felul său.

ASUS ROG Crosshair VII Hero și modelul similar care include suport Wi-Fi aduc un design „de camuflaj” (permit dezactivarea completă a becurilor LED de pe placă) și sunt destinate overclockerilor și gamerilor obișnuiți.

ASUS Strix X470-F Gaming aduce îmbunătățiri specifice ROG cum ar fi calibrarea ușoară a setărilor și personalizare accesibilă, în timp ce ASUS Strix X470-I Gaming este o placă cu dimensiuni mini-ITX și este potrivită sistemelor puternice cu dimensiuni compacte.

ASUS TUF X470-PLUS Gaming este construită din componente cu grad militar și a fost concepută cu ajutorul unei alianțe de parteneri din industrie care au avut drept scop integrarea funcțională a componentelor, dincolo de compatibilitatea lor la nivel de aspect.

ASUS Prime X470-PRO se poziționează ca o alternativă completă pentru creatorii de conținut și pentru cei care au nevoie de un grad mare de productivitate, aducând un nivel superior de control pentru utilizatori și un design inspirat de arhitectura futuristă.

Plăcile video puternice sunt un element diferențiator al sistemelor de gaming, așa că sloturile PCIe x16 conectate la procesor au pereți metalici ranforsați și un sistem mai sigur de fixare pe placă. Tratamentul ASUS SafeSlot întărește slot-ul pe toate planurile și ajută la protecția plăcii de bază împotriva uzurii fizice cauzate de manipularea agresivă sau de loviturile accidentale.

Toată seria de plăci de bază X470 are slot-uri M.2 duale care permit utilizatorilor să rezerve drive-ul primar pentru sistemul de operare și jocurile și aplicațiile accesate frecvent, iar un drive secundar poate fi folosit ca spațiu de stocare temporar sau permanent pentru arhiva Steam. Atunci când este nevoie, unealta integrată va putea șterge în siguranță datele atât de pe drive-ul SATA cât și NVMe, totul direct din UEFI.

Porturile USB 3.1 Gen 2 încorporate în chipset măresc viteza maximă teoretică de procesare la 10 Gbps pentru spațiile de stocare externe și dispozitivele de nouă generație. Seria de plăci de bază X470 conectează controllerul la ultimele două porturi din spate, iar cele mai multe modele în format ATX includ și un header intern destinat porturilor USB din partea din față a carcasei.

Porturile Intel Gigabit Ethernet de pe seriile de plăci de bază ROG și Prime oferă o stabilă conexiune cu fir la rețea pentru gameri înrăiți și aduce viteze mari de transfer ale fișierelor. Suportul wireless integrat este disponibil pe plăcile Crosshair VII Hero (Wi-Fi) și Strix X470-I Gaming.

Seria X470 aduce un grad superior de răcire cu o gamă de headere (conectori) de răcire atât pentru lichid cât și pentru aer. Cel puțin un header (conector) de pe fiecare placă este configurat pentru sisteme de racire de tip AIO, așa că utilizatorii pot să conecteze direct sistemele de racier.

Familia de plăci de bază ASUS X470 este disponibilă în România la preţuri ce pornesc de la 789 lei.

Sursa: asus.com

Categorii: asus

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.