Diverse

O nouă dispută apare la orizont, una între două nume importante din piaţa tech. Se pare că ASUS se pregăteşte să acţioneze în instanţă gigantul sud-coreean Samsung, deoarece cel din urmă foloseşte tehnologii 4G şi 5G fără a plăti licenţă pentru ele.

ASUS dispune de mai multe brevete pentru conectivitatea 4G şi cea 5G, unele folosite în special în device-uri inteligente (smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri etc.). Conform celor de la ASUS, mai bine de 100 de dispozitive Samsung folosesc aceste tehnologii fără acordul său.

Între cele două entităţi au fost demarate negocieri încă din ianuarie 2022, însă după mai bine de 1 an şi jumătate de discuţii, Samsung a refuzat să plătească suma solicitată de ASUS.

Compania taiwaneză a înregistrat de curând o plângere la Tribunalul Districtual American pentru Districtul Estic din Texas, una în care evidenţiază care sunt device-urile inculpate şi ce tehnologii sunt încălcate. Această plângere reprezintă un ultim avertisment înainte de demararea formalităţilor pentru proces.

Şanse pentru a o da la pace mai sunt, trebuie doar ca Samsung să fie de acord să plătească pentru brevetele respective.

Sursa: bloomberglaw.com