ASUS a anunțat plăcile grafice AMD Radeon RX 6600 XT. Sunt produse ce-și doresc să democratizeze accesul la arhitectura AMD RDNA 2 pentru gaming-ul desfășurat în 1080p.

Sunt două modele:

1. ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT;

Dispune de 4 conducte de căldură și o placă mare spre a îndepărta căldura de la GPU și de la memoria GDDR6. Conductele trec printr-un radiator cu suprafață mare. Se adaugă și pereche de ventilatoare cu design Axial-tech ce contribuie la aportul unui debit mare de aer fără a crește nivelul de zgomot (număr mare de pale, butuci mai mic de ventilator + design special).

Sunt două profiluri diferite de ventilator și putere, faci trecerea între ele prin comutatorul Dual-BIOS aflat pe placă (mod de performanță ce vine cu flux de aer mai mare și mod silențios pentru mai puțin zgomot). Este și un mod 0dB în ambele profiluri spre a opri ventilatoarele când PC-ul nu rulează un joc.

Are suport pentru Aura Sync și personalizezi LED-urile în funcție de preferințe etc.

2. ASUS Dual AMD Radeon RX 6600 XT;

Și aici sunt două ventilatoare Axial-tech pentru un plus de aer rece, iar radiatorul are dimensiune mare. Ventilatoarele au rulmenți cu bile duble pentru o durată prelungită de utilizare.  Carcasa mizează pe două culori: negru și argintiu.

Pe spate se află o placă de aliaj ce acoperă întreaga suprafață a produsului. Tehnologia de asamblare se numește Auto-Extreme și fiecare componentă este așezată cu precizie și lipită curat spre a obține un plus de fiabilitate.

Câteva specificații regăsite pe cele două plăci grafice ASUS dezvoltate pe Radeon RX 6600 XT:

  • memorie 8 GB GDDR6;
  • Interfață PCIe 4.0;
  • ieșire nativă HDMI 2.1;
  • 3 x DisplayPort 1.4a.

AMD Radeon RX 6600 XT este dezvoltat într-un proces de litografiere TSMC pe 7nm, 11.1 miliarde tranzistori, 128-bit, viteză de 16 Gbps și lățime de bandă de 256 GB/s, TBP de 160W etc.

Care sunt prețurile?

Nu au fost menționate în comunicat, dar sunt sigur că vor reveni pe acest subiect din momentul în care le găsim pe rafturile magazinelor din țara noastră. Prețul din SUA pentru plăcile dezvoltate pe Radeon RX 6600 XT este în jurul a 379 dolari.

Rivalul său de la NVIDIA este RTX 3060.

Categorii: desktop-pc

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.