Notebook

A venit și timpul să redactez recenzia unui produs ce uimește de la prima vedere. Lamborghini este un brand arhicunoscut prin automobilele sale ce aduc sportivitate și exclusivitate fără compromis. ASUS vrea să împrumute o parte din ADN-ul Lamborghini prin seria sa de portabile ce culminează cu ASUS VX7.

A fost și printre puținele portabile ce a stârnit reacții de uimire. Se datorează designului ce păstrează o serie din formele rectangulare specifice Lamborghini și stopurilor de pe spate, sunetului de motor ce se aude atunci când îl pornești. Am citit și alte recenzii și în toate se spune cât de cool ar fi fost să aibă incluse LED-uri în spate care să se aprindă când este pornit sau să indice nivelul de ocupare al procesorului atunci când joci sau faci diverse operații cu portabilul.

Vorbim de un laptop de gaming, dar nu pierde lupta cu portabilitatea. A intrat în rucsacul meu destinat laptopurilor de 15.6 inch. Nu este recomandat la drum lung, dar la nevoie poate fi luat la un prieten pentru o sesiune de jocuri.

Design

Negru este culoarea aleasă la exterior, dar din păcate au mizat pentru un plastic lucios ce adună repede amprentele și praful. Te obișnuiești dacă deții o astfel de bijuterie să o ștergi în fiecare dimineață cu bucata de material inclusă în pachet, ca și cum ai avea grijă de bolidul din garaj. Pe exterior dați de sigla ASUS Lamborghini cu taurul fioros și logo-ul ASUS. Ca și ASUS G53SX este mai gros la îmbinarea dintre ecran și tastatură. Liniile de design vor să dea impresia că ai de-a face cu capota unui automobil și, în special, a unuia exclusivist. Evacuările de sub stopurile din spate sunt destinate pentru procesor și placa video.

Partea dorsală este în culoarea neagră, dar mată. Când îl deschideți vi se va înfățișa un ecran de 15.6 inch cu rezoluție de 1920×1080 pixeli. Iese în evidență camera web HD situată în mijlocul unui trapez argintiu. Aceeași formă geometrică este păstrată și la touchpad dispus ușor spre stânga ca să nu vă incomodeze dacă utilizați concomitent și tastele direcționale.  În dreapta și stânga touchpadului sunt zonele pentru odihnirea mâinilor, îmbrăcate în piele și nu are știu dacă are rost să mai spun că dau un feeling plăcut. În rest, plasticul lucios se întinde pe marginea display-ului, printre taste și încadrează întregul portabil.

Sigla ASUS este regăsită la baza ecranului și inscripția Automobili Lamborghini este frumos stilizată, fără a ieși în evidență, deasupra tastelor.  O serie de shortcut-uri către setări predefinite sunt în partea stângă și dreaptă: tasta pentru selectarea modurilor de lucru de la High Performance la Power Saver, tastă pentru a selecta unul dintre modurile predefinite pentru display, tasta de pornire ce poartă inscripția Start Engine plus o tastă dispusă pentru echilibrul din punct de vedere al designului.

Ecran și sunet

Display-ul este de 15.6 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, tehnologia LED backlit. Formatul pentru imagine este 16:9. Se vede bine din orice unghi, dar pentru mine să ai 1920×1080 pixeli pe 15.6 inch s-ar putea să fie prea mult. Recomand să atașați un monitor extern. Fiind și un portabil de gaming, acolo rezoluția la 1080p este binevenită. Am dat fonturile din Windows 7 la maxim ca să nu mă deranjeze la vedere.

Sunetul vine de la baza portabilului. Se aude bine, dar nu excelează. Este localizat la baza ecranlui, deasupra tastelor. La pornire veți fi însoțiti de un sunet de motor ce poate fi dezactivat din bios, dar parcă l-aș fi dorit și mai puternic, să iasă în evidență.

Hardware

Mai jos dați de un grafic cu toate dotările hardware incluse de ASUS Automobili Lamborghini VX7. Procesorul este un Intel Core i7 de tip quad-core tactat la 2 GHz, dar care poate rula și la 2.8 GHz. Memoria RAM este îndestulătoare  – 16 GB DDR3, 4×4 GB la 1.333 MHz. Placa video este NVIDIA GeForce GTX 460M cu 3072 MB, memorie dedicată. Rulează orice joc din noua generație, la rezoluție 1080p fără nicio problemă. L-am testat cu Rage, Crysis 2 și Call of Duty: Modern Warfare 2.

Spațiul de stocare se poate dovedi suficient cu 1 TB, 2×500 GB fiind de proveniență Seagate.

Performanță

Rulează fin și asta în orice sarcină ai dat lui Lamborghini VX7. Nu sunt un împătimit al jocurilor, dar portabilul ce a sosit la teste avea câteva jocuri preinstalate și mi-a făcut plăcere să ies din universul știrilor legate de telefoane, tablete sau smartphone-uri și să joc titluri recente. Acum înțeleg pe deplin de ce Call of Duty este una dintre cele mai de succes francize de jocuri FPS din lume. Te cuprinde și cu greu vrei să ieși din joc, mai ales când ai și un sistem ce-l rulează la maxim fără să dea semne de oboseală.

Nu are inclusă și tehnologia Optimus, așa că mereu va rula pe placa video dedicată, iar mie asta îmi place foarte mult.  Mai ales că-mi doresc performanță în orice activitate.

PCMark7 – 2664 PCMarks;

3DMark11 – E1753;

3DMark06 – 6483 3DMarks;

3DMark Vantage – P8592.

[nggallery id=205]

Tastatură și touchpad

Este solidă, te acomodezi cu ea și aici mă refer la tastatură. Aș fi preferat ca literele să fie scrise drept și nu înclinat. Are și senzor, tastatura se aprinde automat când luminozitatea în cameră este scăzută. Tocuhpadul adună repede amprentele, dar am un Microsoft Arc Touch și asta a trecut în plan secund. Aș accesoriza un ASUS Lamborghini VX7 cu un mouse dedicat de gaming cu multe controale care să poată fi presetate pe el.

Conectivitate

Pe lateral dreapta dați de jack-urile de 3.5 mm pentru microfon, căști sau sistem audio, usb 2.0, usb 3.0, HDMI, VGA, RJ-45 și mufa pentru încărcător. În stânga sunt dispuse două porturi usb 2.0 și dvd-rw/ blu-ray player. Frontal este slotul pentru cardurile SD, un card reader de tip 8-in-1. La interior ca și conectivitate găsiți Wi-Fi în standardele b/g/n și bluetooth 2.1.

L-am conectat la un videoproiector BenQ prin HDMI și totul a mers direct fără să fie nevoie de vreo setare.

Autonomie

Bateria are 8 celule, 74 Wh și 5.200 mAh. În modul High Performance am scos o autonomie de 90 de minute, este irelevantă pentru Lamborghini VX7 care nu este făcut să ofere autonomie prelungită ci performanțe duse la extrem.

Concluzii

Cu Lamborghini VX7 poți obține o parte din ADN-ul mărcii italiene, dar în zona de laptopuri la un preț situat sub 2.000 de euro. Gândiți-vă că un supercar Lamborghini costă peste 100.000 de euro. VX7 oferă multe, celor care și-l permit.  Mai jos găsiți datele tehncie ce animă pe Lamborghini VX7. Fotografiile sunt făcute cu Sony a550.

Laptop

Date tehnice

ASUS Lamborghini VX7

Ecran

15.6 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli

Procesor

Intel Core i7 quad-core la 2 GHz ce poate rula și la 2.8 GHz

Placă video

NVIDIA GeForce GTX 460M cu 3GB memorie dedicată

Memorie RAM

16 GB DDR3

Spațiu de stocare

1 TB, 2×500 GB la 7200 rpm de origine Seagate

Conectivitate

Wi-Fi, bluetooth, HDMI, VGA, usb 3.0, 2 porturi usb 2.0

Baterie

5.200 mAh

Greutate

3.82 kg

Dimensiuni

402 x 309 x 50.0  și 57.9 mm grosime

Preț

8.199 lei

[nggallery id=206]

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.