Da. Încă mai există laptopuri cu Chrome OS. ASUS a prezentat modelul ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip. Cred că sunt șanse minime să-l vedem listat la nivel național, dar ne arată ce specificații sunt aduse în 2023 pe laptopurile cu software dezvoltat de către Google.

Specificații complete pentru ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip:

Sunt mai multe elemente ce ies în evidență pe acest notebook cu Chrome OS. De obicei, Chromebook-urile aveau specificații mai modeste pentru că nu ai nevoie de cine știe ce putere de procesare spre a rula software-ul respectiv. În esență este un fel de browser Chrome cu câteva elemente în plus. Apropo, știți că acum pe Chromebook-uri puteți rula aplicațiile Android.

Stylus-ul este încorporat în notebook

Chromebook Vibe CX34 Flip are specificații bune și pentru un ultraportabil cu Windows. Aș aminti aici de display-ul cu rată de refresh la 144Hz, procesoare Intel Core din seria a 12-a în configurații i3, i5 sau i7, memorie RAM de tip DDR4 la 4266MHz, stocare de tip PCIe 3.0 cu până la 512 GB etc.

Carcasa are certificare MIL-STD-810H în ce privește duritatea sa. Tastele WASD au accente portocalii. Înțeleg că ai opțiunea în a aduce NVIDIA GeForce Now și Amazon Luna+ cu peste 1000 de jocuri rulate direct în cloud.

Tastele WASD sosesc în culoarea portocalie

ASUS a adus o balama ErgoLift 360 grade ce permite rotirea ecranului în poziția dorită. Integrează Wi-Fi 6e pe 6GHz pentru un plus de viteză pentru cei ce folosesc un router compatibil.

ChromeOS a intrar într-un con de umbră în 2022. Observ că mai sunt companii ce anunță notebook-uri cu acest sistem de operare. Ar fi cazul ca Google să aplice un refresh important la nivel software.

Categorii: asusnotebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.