În cadrul CES 2023 pe lângă laptopurile de gaming, ASUS a prezentat notebook-uri pentru business și pentru elevii din ciclurile primar și gimnazial.

ASUS ExpertBook B9403 OLED consideră compania taiwaneză că se potrivește pentru mediul educațional, iar ASUS BR1102 se duce pe segmentul educațional.

1. ASUS ExpertBook B9403 OLED

ASUS ExpertBook B9 OLED

Poartă indicativul ASUS B9403CVA și este unul dintre cele mai ușoare notebook-uri de 14 inci din lume. Este fabricat dintr-un aliaj de magneziu și litiu. La nivel hardware s-a optat pentru procesoare Intel Core vPro din generația a 13-a, primește până la 64 GB memorie RAM și au integrat și un sistem de răcire inteligentă ce ar spori performanță cu până la 36% (presupun că fac referire la generația anterioară).

Sunt incluse facilități de management de nivel enterprise. Rulează Windows 11 Pro, iar cipul TPM 2.0 este opțional. Raportul ecran corp pentru display este de 90%, iar display-ul cu tehnologie OLED promite culori vii, emisii reduse de lumină albastră etc.

Respectă standardele de duritate MIL-STD-810H. Touchpad-ul este cu 26.8% mai mare față de versiunea anterioară. Este un notebook dezvoltat cu respectarea unor criterii de sustenabilitate. ASUS și-a propus să obțină certificare ENERGY Star de la EPEAT Gold pentru acest notebook.

În procesul de producție al ASUS ExpertBook B9403 OLED au reușit să reducă deșeurile de materiale cu 29% și 75% din timpul de producție.

2. ASUS BR1102

ASUS BR1102F

ASUS BR1102 sosește în două variante:

  • ASUS BR1102C;
  • ASUS BR1102 F;

Unul adoptă o formă clasică, iar celălalt iese în evidență printr-un ecran rabatabil la 360 de grade. Are un display de 11.6 inci, a fost conceput să reziste la căderi, lovituri și uzură zilnică. Și aici au obținut certificare MIL-STD-810H.

ASUS BR1102C:

La nivel hardware au adus procesoare Intel Core din generația a 12-a, bateria conferă autonomie de până la 10 ore, cameră web cu senzor de 13 Megapixeli, iar Windows 11 Education în poziția de sistem de operare.

ASUS BR1102F:

Display-ul are certificare TUV, iar tastatura a fost tratată cu ASUS Antimicrobial Guard ce conform standardului ISO inhibă dezvoltarea bacteriilor cu până la 99% în 24 ore.

Declarație oficială:

Președintele ASUS Computer International, Benjamin Yeh, a declarat: „ASUS se angajează să impulsioneze progresul către un viitor mai sustenabil și să devină o organizație cu emisii nete de carbon zero, valorificând leadershipul tehnologic, rigoarea bazată pe date și filosofia axată pe om. Cu noile ExpertBook B9 OLED și BR1102, atât directorii de afaceri, cât și elevii beneficiază de o utilizare eficientă a energiei care le reduce amprenta de carbon. Dincolo de design, ASUS creează aceste produse în mod sustenabil, cu practici de aprovizionare, producție și de selecție a materialelor care ne apropie și mai mult de obiectivele noastre de sustenabilitate pentru 2023, mergând mai departe.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.