Hardware

ASUS nu renunță la piața de mini PC-uri cu Chrome OS, iar în urmă cu câteva zile au prezentat Chromebox 3. Prin 2014 am testat un astfel de gadget și mi-a plăcut mult. Chrome OS pune accentul pe simplitate la nivel de interfață grafică și implicit aduce ușurință în utilizare. 

Specificații ASUS Chromebox 3;

  • procesor Intel Core i5 și i7 din generația a 8-a, suport pentru memoria RAM de tip DDR4-2400;
  • Wi-Fi ac, USB Type-C 3.1, HDMI și DisplayPort;
  • suport pentru aplicațiile și jocurile din Google Play Store.

ASUS nu a oferit detalii complete și nicio listă de prețuri. Au menționat doar că-l vom vedea pe Chromebox 3 în a 2-a parte a lui 2018. Recunosc că sunt șanse minime să-l vedem importat la nivel național, deși primele laptopuri cu Chrome OS au început timid să ajungă și în țara noastră.

Mi-aș dori să-l văd pe Chromebox 3 și în țara noastră. Sunt sigur că și-ar găsi deschidere în piață dacă și prețul va fi unul atractiv. Este ca și cum ai avea un media player evoluat, unul care se descurcă bine de tot și cu maus + tastatură pentru a desfășura și alte sarcini specifice unui PC.

Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.