ASUS ExpertBook B9 este propunerea companiei taiwaneze pe segmentul notebook-urilor de business.

Sunt câteva date pe care ASUS le-a pus în comunicat:

  • 870 gr. și profil de 14.9 mm (cel mai ușor laptop de business din lume), aceste date trebuiesc puse într-un context – display-ul are 14 inch;
  • raport display / corp de 94%;
  • autonomie ce ar ajunge până la 24 ore.

Specificații

Ce alte informații sunt evidențiate pentru cel mai ușor laptop de business din lume?

ASUS ExpertBook B9 încorporează balamaua ErgoLift ce tinde să devină marcă înregistrată pentru portabilele companiei taiwaneze, se adaugă suportul încorporat pentru asistentul vocal Amazon Alexa (matrice de 4 microfoane ce atenuează zgomotul și surse din plan îndepărtat pentru conferințe video în condiții cât mai bune), sistemul de sunet optimizat de către Harman / Kardon.

Carcasa este prelucrată din aliaj de magneziu și litiu, de aici și greutate laptopului de 14 inch de sub 900 grame. Și aici și-a făcut loc NumberPad 2.0 (touchpad-ul cu dublu rol).

În ce privește partea hardware sunt mai multe configurații: până la Intel Core i7 din generația a 10-a, până la 16 GB memorie RAM și SSD-uri M.2 de până la 2 TB, Wi-Fi 6 / Wi-Fi ax. În ce privește porturile integrate: HDMI, 2 x Thunderbolt 3, 1 x micro-HDMI cu interfața Ethernet pentru cei ce la birou au nevoie neapărat de o conexiune pe fir, USB 3.1 Gen 2 și jack de 3.5 mm.

Un notebook de business trebuie să puncteze la durabilitate, iar silfidul ExpertBook B9 a obținut certificarea MIL-STD-810G (teste la cădere, șoc, vibrare, temperaturi înalte, umiditate, expunere la nisip și praf). Pe partea de securitate dispune de o cameră IR pentru autentificare biometrică (există chiar și un filtru ce poate acoperi camera IR), la pachet este inclus și chipul de securitate Trusted Platform Module 2.0.

Bateria de 33 Wh cu 2 celule oferă până la 12 ore de autonomie, iar cea de 66Wh urcă la un maxim de 24 ore (bineînțeles, nu mai avem greutatea de 870 gr.).

ExpertBook B9450 ajunge și în România din a doua jumătate a primului trimestru din 2020 (de pe la mijlocul lui februarie). Prețul pentru configurația cu Intel Core i7-10510, 16 GB RAM și 2 x 512 GB este de 8000 lei.

 

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.