M-am înrolat în Blogwars şi acum a sosit vremea primei lupte în condeie. De dat asta am de a face cu un juriu şi sunt tare curios de voi ajunge în finala de 10. Trebuie să descriu un portabil Asus (notebook sau netbook) pe care îl consider potrivit cerinţelor mele. Prima dată m-am gândit la laptopul pe care îl am de peste doi ani de zile – colegul meu de suferinţă în activitatea de blogger – un Asus X51 Rseries care s-a descurca bine deşi a fost utilizat la maxim. După aceea am zis că ar fi bun un netbook de la ei dar când le văd prin diverse magazine aşa micuţe şi firave trag o singură concluzie – nu sunt de mine. Pentru mobilitate la maxim ar fi bun un smartphone.
M-am orientat către modelul Asus K52KJ (3.429 lei la eMag) pe care ei îl includ într-o categorie care la o traducere aproximativă ar suna – Performanţă versatilă. Mai întâi specificaţiile tehnice:
– procesor Intel Core i5 la 2,26 Ghz;
– memorie ram 4 Gb DDR3 şi maxim poate fi extinsă la 8 Gb;
– stocare pe hdd SATA de 500 Gb;
– placă video ATi HD5145 de 1024 Mb;
– ecran LED de 15,6 inch cu rezoluţia maximă 1366×768;
– Wi-Fi b, g şi n, cititor de carduri, cameră web, baterie de 6 celule, ieşire VGA şi HDMI, 3 porturi usb 2.0;
– greutate de 2,62 kg;
– sistem de operare Windows 7 Home Premium.
Până la urmă: Ce îmi place la acest laptop de la Asus?
1. Designul – este stilizat la maxim şi îmi place că nu vine cu briz-brizuri care să fure privirea. Este un clasic cu maniere. Este un portabil care nu rupe la cântar iar tastatură te îmbie să îţi plimbi mâna pe ea.
2. Performanţa dată de procesor, memoria ram, stocarea, placa video – reprezintă o combinaţie fericită. O placă video de 1 Gb ce te poate ajuta să rulezi jocuri de generaţie nouă. 500 de Gb care ar suplini pe cei care mi-i oferă hdd-ul extern şi nu mi-aş mai face griji o perioadă în ce priveşte stocarea clipurilor video. Mă gândesc cu teamă când voi avea o cameră full HD pe unde le mai pun.
3. Windows 7 preinstalat – îmi doresc să cunosc mai bine produsul minune al Microsoft iar cu acest Asus ai parte de o licenţă gratuită. Să nu îmi spuneţi că voi aţi da cu uşurinţă peste 800 de lei pe dvd-ul cu Windows 7.
4. Mobilitate şi autonomie – ştiu că majoritatea când se se referă la acest capitol se orientează spre netbookuri dar ele sunt un surogat a unui laptop adevărat. Pun în rucsac Asus-ul ăsta fără probleme şi plec cu el la serviciu dacă este nevoie. Bateria cu şase celule promite să nu “moară” uşor.
Galerie foto cu laptopul Asus K52JK:
Articolul este scris pentru competiţia Blogwars.