Am scris despre ASUS NovaGo în urmă cu câteva săptămâni, iar acum avem detalii oficiale pentru țara noastră. 

Există o categorie destul de largă de utilizatori ce își doresc un laptop cu autonomie mare + conectivitate 4G, totul într-un corp cât mai compact. Aici vine NovaGo, dezvoltat împreună de către Qualcomm, Microsoft și ASUS.

Dispune de un display de 13.3 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, până la 8 GB memorie RAM, stocare UFS 2.0 de 256 GB și 2 x USB 3.1 Type-A + HDMI. Stocarea UFS 2.0 îi permite atingerea de viteze de până la 1400 Mbps ( 175 MB/s). Teoretic, ar trebui atinse viteze și mai mari de până la 600 MB/s.

Încorporează un modem X16 LTE ce-i permite să atingă viteze de până la 1 Gbps în 4G, prin agregare a 4 benzi din spectru. Dispune de eSIM, dar și de slot pentru o cartelă de tip nanoSIM.

Se adaugă Wi-Fi dual-band 802.11ac MU-MIMO cu viteze de până la 867 Mbps. Autonomie ar ajunge până la…, 22 de ore.

Rulează Windows 10 S și pot fi instalate doar aplicațiile din magazinul Microsoft. Nu trebuie să vă speriați, există opțiunea de a trece în mod gratuit de la Windows 10 S la Windows 10 Pro. S-ar putea ca unele aplicații să nu funcționeze, dar mai multe detalii când va sosi la review.

ASUS NovaGo cu 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare de tip UFS 2.0 – 599 dolari;

ASUS NovaGo cu 8 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare de tip UFS 2.0 – 799 dolari.

Comunicatul ASUS se încheie cu mențiunea că în România va costa aprox. 3000 de lei cu TVA inclus. Presupun că este vorba de NovaGo în ediția de bază.

Declarații oficiale:

Astăzi marcăm începutul unei noi ere a computerelor personale, iar ASUS este mândru să deschidă această cale, alături de Qualcomm Technologies și alți parteneri, pentru a dezvolta mediul Windows ‘Always Connected’ pe PC-urile cu Snapdragon. ASUS NovaGo reinventează conceptul de portabil productiv și mereu conectat – fiind primul laptop din lume ce poate fi conectat oriunde, oricând, cu ajutorul noilor rețele Gigabit LTE. Acesta funcționează până la 22 de ore cu o singură încărcare a bateriei, mai mult decât este necesar pentru o zi de lucru.” a declarat Jerry Shen.

Qualcomm Technologies a colaborat cu ASUS pentru a inaugura o nouă eră a calculatoarelor personale cu Always Connected Windows pe PC-uri Snapdragon” a declarat Cristiano Amon, Vicepreședinte executiv Qualcomm Technologies. “Rezultatul acestei munci este ASUS NovaGo, un laptop convertibil cu conectivitate Gigabit LTE de top și o autonomie ce revoluționează conceptul de calculator personal pentru consumatori.

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.