Diverse

Anul 2017 a fost unul excelent pentru Apple, chiar dacă unii analişti susţin că vânzările noilor iPhone-uri nu sunt atât de mari pe cât şi-ar fi dorit compania. Conform United States Securities and Exchange Commission, compania americană a avut în anul fiscal 2017 venituri totale de 229.2 miliarde de dolari, cu 4 miliarde peste obiectivul anual de 225.2 miliarde de dolari.

La rândul lor veniturile operaţionale au ajuns la 61.3 miliarde de dolari, adică un plus de 3.4 miliarde de dolari comparativ cu anul 2016. Cele mai mari creşteri au venit din serviciile oferite, Apple Music, Apple Pay, iTunes şi celelalte fiind locomotiva trenului american.

Cifrele rămân impresionante şi la capitolul bonusuri. CEO-ul Tim Cook este cel mai norocos dintre toţi:

  • bonus pe întreg anul de 12.8 milioane de dolari (o creştere cu 47% vs anul trecut);
  • 2.9 milioane de acţiuni Apple care la cotaţia actuală valorează aproximativ 500 milioane de dolari.

De obicei Tim Cook îşi vinde acţiunile la început de an, astfel că din ianuarie va urca multe poziţii în topul milionarilor în dolari (dacă nu deja în cel al miliardarilor).

Sursa: phonearena.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.