Nu puțini sunt cei ce consideră că cele mai bune telefoane de gaming sunt cele ROG, iar eu sunt de aceeași părere. Fără să fi testat prea multe smartphone-uri din zona asta de-a lungul timpului, nu prea am cum să nu apreciez la maxim ceea ce au tot reușit cei de la ASUS prin divizia dedicată.

Către sfârșitul verii 2022 vă prezentam pe larg generația trecută a smartphone-ului despre care vorbim azi. Atunci era versiunea Pro, acum avem în față cam aceeași abordare, doar că îi spune Ultimate. Așadar, fără a mai prelungi mult introducerea, fiindcă avem destule de detaliat, să vedem de ce este mai exact în stare ASUS ROG Phone 7 Ultimate.

Specificații smartphone ASUS ROG Phone 7 Ultimate

Date tehnice SmartphoneASUS ROG Phone 7 Ultimate
EcranAMOLED de 6.78 inch, aspect 20.4:9, rezolutie 2448 x 1080 pixeli, densitate 395 ppi, 1 ms timp de răspuns, rată de refresh maximă la 165Hz, 720 Hz touch sampling rate, luminozitate maximă 1500 nits, certificare HDR10+, protecție 2.5D Corning Gorilla Glass Victus, IP54

Ecran secundar PMOLED pe spatele dispozitivului
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen2, octa-core cu 1 x ARM Cortex-X3 la 3.36 GHz + 4 x Performance Cores la 2.8 GHZ + 3 x Efficiency Cores la 2.0 GHz
Memorie16GB RAM LPDDR5X
512 GB spațiu de stocare UFS4.0
GPUQualcomm Adreno 740
Sistem de operareAndroid 13 cu interfața ROG UI și Zen UI, cu două update-uri de sistem și 4 ani de update-uri de securitate garantate
ConectivitateDual sim 5G (2 x nano SIM), Wi-Fi 7 și 6E, tri-band pe 2.4, 5 și 6 GHz, Bluetooth 5.3, NFC, localizare prin A-GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, QZSS, NavIC, jack audio de 3.5 mm, USB Type-C 3.1 Gen2 pe lateral, cu suport DisplayPort 1.4, USB Type-C 2.0 pe latura de jos
Camere foto și videoCameră principală cu 3 senzori:
- 50 Megapixeli Wide, Sony IMX766
- 13 Megapixeli Ultrawide
- 5 Megapixeli Macro

Filmează 8K 4320p cu 24 fps, 4K 2160p cu 30 și 60 fps, cu 30/60 fps

Cameră frontală de 32 Megapixeli, f/2.4, filmează Full HD 1080p cu 30 fps
Baterie6000 mAh (2 x 3000 mAh), încărcare pe fir la maxim 65W, suport încărcare port USB Type-C 3.1 Gen2 de pe lateral pentru QC3.0 + QC5.0 / PD3.0, suport încărcare port USB Type-C 2.0 de pe latura de jos pentru QC30 / PD3.0
Greutate239 grame
Dimensiuni173 x 77 x 10.3 mm

Pachet, design și construcție

ASUS ROG Phone 7 Ultimate

Design extrem de similar cu cel al generației trecute.

Fiindcă vorbim despre versiunea Ultimate, avem în față un pachet mai special. O cutie de formă hexagonală, ce pare a fi luat naștere dintr-un triunghi echilateral căruia i-au fost tăiate colțurile. Cutia se poate deschide doar după ce desfaci o altă mică cutie, ce se prinde prin magneți de cea principală. În pachet, pe lângă ASUS ROG Phone 7 Ultimate, am mai găsit o husă din plastic tare, de culoare neagră și care nu acoperă mare lucru din telefon, încărcătorul rapid, cablu USB-C la USB-C, agrafă pentru accesul la slotul sim, accesoriu ROG AeroActive Cooler 7 și husă pentru acesta. Nu am avut pliante de vreun fel, asta fiindcă vorbim despre un exemplar de test, unul pe care l-am primit înainte de lansarea oficială.

Totodată, pe lângă cutia telefonului ASUS ROG Phone 7 Ultimate am mai primit separat, o folie de sticlă pentru ecran și o altă husă, ceva mai serioasă, care vine cu spate transparent:

Înainte de a vorbi de telefon, să vedem accesoriul ROG AeroActive Cooler 7. Acesta este mai complex decât versiunea AeroActive Cooler 6, care însă este și ea compatibilă cu ASUS ROG Phone 7 Ultimate. Noul model aduce însă și un woofer integrat, iar în combinație cu ASUS ROG Phone 7 Ultimate, doar cu Ultimate, reușește să introducă aer rece din afară direct în telefon, mai exact sub carcasa acestuia. Asta se întâmplă prin intermediul unei fante ce se poate deschide numai când atașezi modulul ROG AeroActive Cooler 7.

În acest fel, ventilatorul ce începe a se învârti imediat ce atașezi corect accesoriul AeroActive Cooler 7 duce, conform ASUS, aproape 1 litru de aer pe secundă în interiorul telefonului. De această funcționalitate nu se bucură decât versiunea Ultimate, așa cum am mai precizat.

ROG AeroActive Cooler 7 aduce și iluminare RGB, propune și un micuț picior rabatabil și oferă încă acces la un port USB-C, deși nu este același de pe telefon, ci o „prelungire” a acestuia, având însă capacitatea doar de a încărca bateria, fără suport pentru transfer de date. Sunt și butoane pentru control în jocuri, deci vorbim despre un accesoriu extrem de complex.

Trecem la telefon și observăm că avem aceleași dimensiuni și aceeași greutate de la ROG Phone 6 Pro. De fapt, având în vedere că accesoriul ROG AeroActive Cooler 6 este compatibil și cu ASUS ROG Phone 7, este clar că nici designul și aranjamentul porturilor nu a fost modificat.

Sunt mici modificări pe la modulul camerelor de pe spate, ecranul secundar are și el altă formă, grafica de pe spate este alta, dar schimbările sunt de detaliu și nu evidente.

Marginile de deasupra și de sub ecran nu sunt înguste, dar la un adevărat smartphone de gaming nici nu este recomandat să fie așa. Ai nevoie de spațiu pentru un control optim, iar ASUS ROG Phone 7 Ultimate oferă așa ceva și plusează și cu deja celebrii senzori tactili AirTrigger, poziționați pe laterala din dreapta, către colțurile telefonului. Aceștia permit nu doar atingeri simple, ci și de tip slide vertical sau orizontal, swipe, apăsare mai lungă și altele.

Dacă vorbim despre construcție, absolut nimic de reproșat. Totul este extrem de solid, telefonul este robust, materialele de foarte bună calitate, iar finisările de detaliu impecabile. Fără dubiu un flagship în adevăratul sens al cuvântului.

Ecran și sunet

ASUS ROG Phone 7 Ultimate

Ecran ce face extrem de plăcută interacțiunea cu ROG Phone 7 Ultimate.

Ecranul pare foarte asemănător cu cel de la  ASUS ROG Phone 6 Pro, din mai multe puncte de vedere. Dar asta nu este deloc rău, fiindcă panoul de anul trecut era unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut vreodată pe un telefon.

Avem totuși o ușoară îmbunătățire pe partea de luminozitate maximă, ce poate atinge acum 1.000 niți în mod uzual, desigur pentru scurte perioade de timp, dar care se poate duce, se pare, până la un maxim de 1.500 niți, cu conținut HDR și doar pe anumite zone ale ecranului, nu pe toată suprafața lui.

În fine, un ecran de top, unul pe care îți face plăcere să-l privești în orice tip de scenariu, nu doar în jocuri, unde, ce-i drept, se descurcă exemplar. Culori, contrast, tranziții, răspuns, unghiuri de vizualizare, totul este excelent reglat sau dus către maximul ce se poate oferi. Superb!

Meniul de setări ale ecranului de pe ASUS ROG Phone 7 Ultimate:

Ar cam trebui să vorbesc și despre ecranul secundar, cel de pe spatele telefonului. Acesta este prezent doar la ediția Ultimate, un ROG Phone 7 „simplu” are în locul acestuia doar un logo ROG cu iluminare RGB.

Ecranul secundar poate fi de folos dacă obișnuiești ca, atunci când este în stand-by, să ții telefonul cu ecranul în jos. Astfel, la orice notificare sau intrare de apel ecranul secundar te anunță prin anumite animații, diferite pentru fiecare tip de „anunț”. Ceva de efect, dar, din partea mea, prea puțin util.

Ajungem și la sunetul extern. Cele două difuzoare identice sunt dispuse pe partea frontală, sub și deasupra ecranului, deci undele sonore se îndreaptă fix către utilizator. Este de departe cel mai bun sunet pe care l-am auzit la orice smartphone cu care am interacționat până acum. ROG Phone 6 Pro deținea până la acest moment acest statut, dar noul model urcă mai sus. 

Pur și simplu sunt chiar și puține laptopuri ce se pot lăuda cu un așa sunet. Bine definit pe fiecare spectru, chiar cu ceva bass „real”, un sunet ce pare uneori ireal pentru un smartphone. Volumul maxim este și el absolut impresionant, din nou comparația cu laptopuri își are rostul, fiindcă și din acest punct de „audiție” ASUS ROG Phone 7 Ultimate este peste multe notebook-uri.

Dar acest telefon plusează. Accesoriul ROG AeroActive Cooler 7 integrează un difuzor, un micuț woofer, ce se activează automat atunci când este conectat la smartphone. Și astfel, sunt deja uimitor pentru un telefon, devine absolut genial. Cu AeroActive Cooler 7 avem bass adevărat, unul ce produce vibrații pe suprafața pe care este așezat ansamblul smartphone + accesoriu.

Foarte bine pe partea de sunet când vorbim despre ASUS ROG Phone 7 Ultimate și de-a dreptul excelent când adăugăm în ecuație și accesoriul ROG AeroActive Cooler 7.

Și nu s-a terminat analiza sunetului, întrucât ASUS ROG Phone 7 Ultimate propune și jack audio de 3.5 mm. Iar de aici iese un sunet cel puțin la același nivel cu cel extern. Cu o pereche de căști precum ASUS ROG Cetra II Core ai parte de o experiență audio de top, nu am găsit mai nimic de obiectat, din nicio direcție.

Hardware, sistem de operare și aplicații

ASUS ROG Phone 7 Ultimate

Interfața ROG UI modifică tare aspectul de Android nativ, dar, pe de altă parte, sunt puține aplicații preinstalate.

Aici aș spune că se diferențiază cel mai tare ASUS ROG Phone 7 Ultimate de generația precedentă. Este înlocuit chipsetul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 cu cel mai nou și, cum altfel, cel mai puternic procesor din lumea Android actuală. Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 este ceva mai performant, dar nu doar asta contează. Mie mi se pare cu adevărat un progres pe partea de eficiență, precum și ca management termic, să zic așa.

Sigur că la controlul temperaturilor interne contează mult și sistemul de răcire din telefon, iar ASUS ROG Phone 7 Ultimate se pare că stă foarte bine aici. Mai mult, dacă folosești și accesoriul ROG AeroActive Cooler 7, vei observa o menținere a performanțelor pe o perioadă mai lungă de timp, dar numai atunci când forțezi la maxim ansamblul hardware. Dacă nu joci cele mai solicitante jocuri, atunci nu sunt probleme nici cu telefonul așa cum este, cără cooler atașat.

Acceleratorul grafic Adreno 740 este și el un pas în față, poate nu uriaș, dar oricum se observă diferențele, însă, din nou, doar în cazul jocurilor grele.

Memoria RAM este acum de tip LPDRR5X (la ROG Phone 6 Pro era LPDDR5) și este în cazul versiunii Ultimate de 16 GB. La ROG Phone 6 Pro memoria RAM era de 18 GB, deci iată și un foarte scurt pas înapoi.

Totuși, ASUS ROG Phone 7 Ultimate revine pe poziție dominantă atunci când vorbim despre tipul memoriei interne, ce este acum una UFS 4.0. Iar aici, diferențele sunt mai mult decât evidente, așa cum veți vedea la capitolul următor, vitezele maxime se apropie de 3.5 GB/s. Uimitor unde s-a ajuns la telefoane mobile. Spațiul de stocare este de 512 GB, doar așa poate veni la ediția Ultimate, și nu există opțiune de suplimentare prin card de memorie.

Capturi de ecran din aplicația CPU-Z cu informații despre ASUS ROG Phone 7 Ultimate: 

ASUS ROG Phone 7 Ultimate vine din fabrică cu Android 13, peste care este aplicată nu doar o interfață, ci două. Poți alege din configurația inițială pe care să o folosești: ROG UI sau ZenUI. Poți oricând să treci între cele două, nu rămâi blocat pe una dintre ele.

ROG UI este foarte mult schimbată față de ceea ce știm de la un Android nativ, ceea ce nu se poate spune și despre ZenUI, care păștrează cea mai mare parte a elementelor sistemului mobil de operare de la Google.

Sunt multe, foarte multe opțiuni și „adăugiri” în ROG UI, mi-ar lua extrem de mult spațiu de text ca să le expun pe toate, dar am realizat multe capturi de ecran din interfață, cât să vă puteți face o idee cât de cât despre ce v-ar aștepta dacă ați alege un ASUS ROG Phone 7 Ultimate.

Galerie cu capturi de ecran din interfața Android 13 de pe ASUS ROG Phone 7 Ultimate:

Pe partea de aplicații preinstalate, sunt doar câteva pe acolo, nu am cum să spun că s-a exagerat vreun pic. Avem multe de Google, așa cum bine se obișnuiește de ceva timp pe absolut orice terminal ce rulează Android, iar ASUS mai adaugă doar Armoury Crate, ASUS Data Transfer, Sfaturi, Siguranță și Teme, pentru ca din alte părți (Meta, mai exact) să apară Facebook și Instagram.

Cu siguranță cea mai importantă este ASUS Armoury Crate, care este o aplicație complexă și în care se vede clar că s-a investit ceva timp de dezvoltare. Mai ales că de la bun început ai parte de o experiență de unboxing inedită. Folosești practic bucata de carton ce ține cutia la un loc, precum în pozele de mai jos, și rulează un întreg „scenariu” prin care ești invitat la sfârșit să-ți creezi cont ROG:

Este foarte tare cum pe bucata de carton pe care așezi ințial telefonul sunt 3 butoane fizice: Engine Start, Destination și Take Off. Le apeși pe rând, iar după ultima apăsare pornești într-o misiune scurtă, care se sfârșește așa cum am precizat un pic mai sus. Mie mi-a plăcut abordarea, îți arată cumva că ai de-a face cu un smartphone special, unul în care a fost implicare.

Capturi de ecran din aplicația Armoury Crate de pe ASUS ROG Phone 7 Ultimate:

Performanță

Am pus în tabelul de mai jos rezultatele din aproape toate testele de benchmark pe care le-a parcurs ASUS ROG Phone 7 Ultimate, cu excepția celor din GFX Bench, care sunt multe și pe care le puteți analiza din galeria cu capturi de ecran ce urmează.

Teste benchmark SmartphoneASUS ROG Phone 7 Ultimate
AnTuTu V9.5.71.326.882 puncte
AndroBenchSequential Read - 3435.19 MB/s
Sequential Write - 3046.32 MB/s
Random Read - 450.89 MB/s
Random Write - 608.3 MB/s
3DMarkSling Shot - Maxed Out!
Sling Shot Extreme - Maxed Out!
Wild Life - Maxed Out!
Wild Life Extreme - 3757 puncte
PCMark Work 3.0 Performance18321 puncte
Geekbench 6 V6.0.0Single-Core - 700 puncte
Multi-Core - 1915 puncte

Observăm că sunt scoruri dintre cele mai mari, dacă nu chiar cele mai ridicate din universul Android. Asta fiindcă nu s-au făcut concesii pe partea de componente ce țin de performanță brută.

Sub stresul provocat de rularea testelor de benchmark, temperaturile de la exterior au urcat ceva, dar nu exagerat. telefonul se încălzește simțitor, dar am apreciat că nu există neapărat puncte încinse, ci temperaturile sunt distribuite uniform pe spatele dispozitivului. Mai apreciez că acum ecranul nu se mai încinge, cu toate că se încălzește și el. Dar nu devine deloc deranjant.

Cu accesoriul ROG AeroActive Cooler 7 atașat nu am observat mari diferențe între scorurile din testele de benchmark. Asta fiindcă niciunul dintre ele nu durează într-atât încât să poată fi făcută o diferență prin răcirea activă, care, așa cum am explicat la capitolul Design, introduce aer rece, din afară, direct sub carcasa telefonului, prin fanta ce se deschide automat la atașarea cooler-ului activ.

Conectivitate

ASUS ROG Phone 7 Ultimate

Mai toate modulele de conectivitate sunt de ultimă generație.

ASUS ROG Phone 7 Ultimate este un telefon 5G, cu conectivitate dual-sim. Pe partea de Wi-Fi am găsit că ar suporta inclusiv Wi-Fi 7, dar nu este chiar sigur, sigur. Wi-Fi 6E este acolo cu siguranță. Bluetooth este în versiunea 5.3, nu lipsește nici NFC, iar localizarea se face prin sistemele A-GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, NavIC și QZSS.

Elementele fizice sunt mai multe decât la mai toate smartphone-urile. Asta fiindcă sunt două porturi USB Type-C, cu cel de pe laterala din stânga evident superior celui de pe latura de jos. Primul este de tip 3.1, suportă și ieșire DisplayPort 1.4, dar și încărcare rapidă QC 5.0, în timp ce al doilea este unul 2.0, ce se oprește cu încărcarea rapidă la standardul QC 3.0.

Pe latura de jos vedem primul USB Type-C, alături de jack-ul de 3.5 mm și de un microfon, pe stânga apare cel de-al doilea USB Type-C și doi pini de contact pentru ROG AeroActive Cooler, precum și slotul sim, sus este microfonul secundar, iar pe dreapta, pe lângă butoanele Power și cele pentru reglarea volumului, mai apar senzorii tactili AirTrigger, dispuși către colțurile telefonului.

Lui ASUS ROG Phone 7 Ultimate nu-i lipsește nici senzor de amprentă, ce este dispus sub ecran și care este de tip optic. Poziționarea este optimă, nu este foarte jos, iar la un telefon de dimensiunile lui ASUS ROG Phone 7 Ultimate asta chiar contează ca ergonomie. Rata de recunoaștere este foarte ridicată, iar timpul de răspuns extrem de scurt, semn că nici aici nu s-au făcut concesii.  

Camere foto și video

ASUS ROG Phone 7 Ultimate

Trei senzori pe spate, dar ne puteam lipsi fără niciun regret de cel Macro…

Smartphone-urile de gaming nu pun cel mai mare accent pe partea de captură foto-video, iar ASUS ROG Phone 7 Ultimate nu face excepție. Senzorii sunt aceiași cu cei ai generației precedente, cel puțin eu așa apreciez. Doar la cel frontal se pare că este o modificare, în sensul că cel de 12 Megapixeli a fost înlocuit cu unul de 32 Megapixeli, cu tehnologie Quad Bayer, ceea ce înseamnă că produce poze de 8 Megapixeli.

Aplicația Camera de pe ASUS ROG Phone 7 Ultimate nu pare că a suferit un tratament de aducere către zona de gaming și pare extrem de similară cu ceea ce găsești pe oricare alte telefoane ASUS.

Screenshots din aplicația Camera de pe ASUS ROG Phone 7 Ultimate:

Nu aș vrea să insist pe o zonă căreia nu mulți îi dau importanță la un smartphone de gaming, așa că o să las mai mult pozele și clipurile video să vorbească de la sine.

De menționat că acolo unde sun poze cu zoom 2X, acestea sunt captate tot cu senzorul principal wide, fiind de fapt un crop urmat de o editare automată din software.

Poze de zi ultrawide, wide și 2X făcute cu ASUS ROG Phone 7 Ultimate:

Avem mod de Noapte, valabil pe capturile ultrawide și wide, a dispărut de aici opțiunea de zoom.

Poze cu modul Noapte făcute cu ASUS ROG Phone 7 Ultimate (Ultrawide și Wide):

Este și un senzor Macro de 5 Megapixeli, unul care putea foarte bine să lipsească…

Poze Macro făcute cu ASUS ROG Phone 7 Ultimate:

Rezultatele pe partea de selfie sunt reușite, atât cele normale, cât și cele cu modul Portret activat.

Fotografii făcute cu camera frontală de pe ASUS ROG Phone 7 Ultimate (cu și fără mod Portret):

Filmarea mi se pare foarte bună atât pe 8K, cât și pe 4K 60 fps.

Dacă ar fi existat și un sistem OIS sunt absolut convins că am fi avut parte de rezultate mult îmbunătățite atât pe foto, cât și pe video. Era excelent dacă în loc de senzorul Macro ar fi apărut un sistem optic de stabilizare pe senzorul principal…

Autonomie

Autonomie ASUS ROG Phone 7

Chiar și în condiții solicitante, tot poți prinde un SOT de circa 4 – 5 ore.

Bateria rămâne de 6000 mAh la ASUS ROG Phone 7 Ultimate, la fel cum a fost și la generația trecută. Este compusă din nou din doi acumulatori de câte 3000 mAh și reușește să genereze o autonomie mai mult decât respectabilă.

Se pare că chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 chiar este eficient și își gestionează foarte inteligent resursele, întrucât chiar și cu gaming și folosire intensă tot poți prinde mai bine de 4 ore SOT (Screen On Time). Dacă împarți aceste 4 ore de-a lungul unei zile, atunci în mod clar te poți încadra într-o durată de folosință de dimineața până seara.

Autonomie ASUS ROG Phone 7

Rularea testelor de benchmark a dus bateria de la 100% la 73%.

Iar dacă ai nevoie să pui rapid energie în acumulator, poți folosi adaptorul de alimentare din pachet, cel ce livrează la ieșire o putere maximă de 65W. Grație faptului că adaptorul urcă până la 20V, îl poți folosi inclusiv pentru a încărca laptopuri ce suportă încărcare prin USB-C.

Încărcătorul rapid din pachet vine cu port USB Type-C.

Revenind la ASUS ROG Phone 7 Ultimate, timpii  de încărcare măsurați de mine arată cam așa: în 10 minute s-a urcat de la 10% la 37%, după 20 de minute s-a ajuns la 60%, pentru ca pragul de jumătate de oră să-l prindă cu 79%. De menționat că am folosit portul USB-C de la bază, nu m-am gândit să-l încerc și pe cel lateral, care posibil să ofere o altă capacitate de încărcare, poate mai rapidă.

ASUS anunță oficial pentru ROG Phone 7 Ultimate î încărcare completă, de la 0 la 100% în 42 de minute.  

Preț

ASUS ROG Phone 7 Ultimate – 7.099 lei, preț recomandat la data lansării.

ASUS ROG Phone 7 Ultimate
3.9 / 5 Gadget Score
Pro
  • construcție premium, extrem de solidă;
  • ecran superb, nu doar pentru gaming, ci la modul general;
  • cel mai bun sunet extern de pe oricare dintre smartphone-urile testate, ce devine excelent prin adăugarea accesoriului ROG AeroActive Cooler 7, care integrează un mic woofer; sunet de top și prin jack-ul de 2.5 mm;
  • ansamblu hardware dintre cele mai puternice posibile actualmente, performanță extremă în orice scenarii;
  • răcirea pasivă este bine pusă la punct, iar cea activă, ce se realizează prin atașarea accesoriului ROG AeroActive Cooler 7, permite folosirea telefonului la capacitate maximă pentru perioade lungi de timp;
  • conectivitate extinsă, cu elemente actuale și performante;
  • autonomie bună pentru un smartphone atât de puternic.
Contra
  • preț ridicat;
  • deși nu tocmai rele pentru un smartphone de gaming, rezultatele foto-video nu se ridică la nivelul pe care îl impune telefonul prin prețul afișat.
Concluzii

Din partea mea și din ce am testat până acum, deși nu am interacționat cu prea multe smartphone-uri de gaming, ASUS ROG Phone 7 Ultimate este cel mai puternic telefon mobil actual. Și nu doar atât, dar punctează foarte bine la majoritatea capitolelor de analiză și vine în plus cu anumite elemente extra. La versiunea Ultimate primești din cutia de retail accesoriul ROG AeroActive Cooler 7 ce introduce aer rece direct sub carcasa smartphone-ului, printr-o fantă ce se deschide la telefon, dar același accesoriu integrează și un mic woofer ce chiar face diferența pe partea de sunet extern, care oricum era excelent. În fine, nu fac decât să repet ceea ce am explicat pe larg de-a lungul review-ului. Cert este că ASUS ROG Phone 7 Ultimate este un smartphone de senzație, ce vine însă și la un preț asemenea. Iar asta și cu ceva minusuri…

Design
Hardware
Software
Foto & Video
Autonomie
Pret / Specificatii

ASUS ROG Phone 7 Ultimate a fost testat timp de 5 zile și a fost returnat. Întreg conținutul review-ului aparține strict autorului și nu a fost aprobat sau edidat de altcineva.