Laptopurile de gaming sunt recunoscute pentru faptul că nu impresionează în ce privește grosimea și greutatea. ASUS și-a propus să facă o mică revoluție și în acest domeniu, iar ROG Zephyrus S este promovat drept cel mai subțire laptop de gaming. 

Grosimea lui Zephyrus S este cuprinsă între 14.95 – 15.75 mm (cu 12% mai subțire față de Zephyrus GX501).

Alte detalii tehnice: procesor Intel Core i7-8750H + până la NVIDIA GeForce GTX 1070 Max-Q, memorie DDR4 la 2666 MHz, Wi-Fi ac Wave 2 și stocare pe SSD-uri cu tehnologia NVMe, ecran de 15.6 inch cu rată de refresh la 144Hz, timp de răspuns de 3ms, carcasă complet metalică ce respectă standarde militare pe partea de rezistență și durabilitate (două blocuri solide aluminiu, 5 etape de prelucrare pe mașini CNC și 72 minute alocate).

Încorporează un sistem de răcire botezat AAS – Active Aerodynamic System. Sunt 5 heat pipe-uri, au dublat gurile de ventilație față de generația precedentă, ventilatoarele au autocurățar. Dimensiunile sale sunt specifice portabilelor de 14.2 inch, deși cum spuneam avem un display de 15.6 inch. Cursa tastelor este de doar 1.2 mm, iar comutatoarele ar funcționa corect pentru 20 milioane apăsări.

Modelul ROG Zephyrus S costă 9500 lei în România pentru configurația cu 16 GB RAM, SSD de 512 GB și NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB.

Mi-aș schimba ROG-ul G551 din 2015 cu un Zephyrus S în secunda 2, dar tehnologia ce sosește la pachet cu acest laptop are costurile sale. Cred că-l vom avea la review și revin cu informații complete, repet, multă tehnologie adusă de ASUS pe acest notebook. Faptul că este mai compact, mai subțire îl face recomandat și pentru partea de portabilitate (editare foto și video, randare de orice fel etc).

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.