Retelistica

2019 va fi primul an în care reţeaua 5G va putea fi utilizată de către utilizatorii obişnuiţi, chiar dacă în primă fază acoperirea va fi foarte limitată. Tot anul viitor vor fi comercializate şi primele smartphone-uri compatibile cu noua tehnologie, însă la fel şi acestea vor avea limitele lor.

Pentru că în jurul acestui termen, 5G, este un mare buzz mediatic, operatorul telecom AT&T din Statele Unite ale Americii s-a gândit să profite cumva de acest aspect şi să vină cu o decizie de marketing mai mult decât înşelătoare. Compania a anunţat că din 2019 telefoanele compatibile cu reţeaua 4G vor avea înlocuită iconiţa clasică cu una 5G E, adică 5G Evolution. Deşi vor avea acces la internet cu viteze 4G, utilizatori vor fi informaţi în mod deliberat că utilizează reţeaua 5G E (chiar dacă cei pasionaţi de subiect vor cunoaşte adevărul, majoritatea oamenilor vor crede ceva eronat).

AT&T va introduce anul viitor şi o mică acoperire 5G reală, iar aceasta va fi notificată prin iconiţa 5G +. Pentru început acoperirea 5G oferită de operatorul american va fi extrem de redusă, însă la fel vor încerca să beneficieze de pe urma sa prin campanii de marketing agresive.

Ştiu că nu suntem în mod direct afectaţi de această decizie, însă decizia AT&T este o dovadă clară că putem fi minţiţi cu neruşinare fără ca cei implicaţi să fie traşi la răspundere. O companie puternică poate face chiar acte de manipulare în masă.

Sursa: androidpolice.com

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.