Arhiva-Notebook

ASUS a organizat o întrunire cochetă în care vedeta din punct de vedere tehnologic a fost ASUS Transformer Book. Vorbim de un ultrabook care la nevoie se transformă în tabletă pe principiul care s-a bucurat de succes de la tabletele Android ale ASUS.

ASUS-Transformer-Book (15)

Date tehnice / hardware pentru ASUS Transformer Book:

– display de 13.3 inch cu panel IPS și rezoluție FHD (1920×1080 pixeli);

– procesor Intel Core i7-3517U și i5-3317U, 4 GB memorie RAM la 1600 MHz, SSD de 128 GB în tabletă și HDD de 500 GB în dock station;

– Windows 8;

– Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, Tableta – jack audio de tip 2-in-1, microHDMI, microSD card reader, stereo speaker cu tehnologie SonicMaster, DC-IN port de tip magnetic și Dock station – cititor de carduri SD, mini-display port, rețea 10/100/1000 Mbps, 2 x USB 3.0;

– cameră principală de 5 Megapixeli și frontală;

– baterie de 38Whr în tabletă și de 23Whr în dock station. 

ASUS-Transformer-Book (4)

Prețul lui ASUS Transformer Book va depăși 5000 de lei. Plătești pentru hardware-ul puternic, soluția inedită de transformare în tabeltă și ultrabook, designul premium și display-ul de tip IPS cu rezoluție FHD.

Mi-a plăcut device-ul. Se vede că a fost făcut pentru segmentul de top: materiale și finisare de calitate. Tableta de 13.3 inch nu-i chiar așa ușor de manevrat, dar în anumite situații se poate dovedi util să ai un astfel de ultrabook. Mecanismul prin care se atașează tableta de docking station este similar cu cel de la tabletele Android cu tastatură detașabilă, dar parcă mult mai ușor de utilizat.

ASUS-Transformer-Book (12)

Este o plăcere să faci browsing sau să rulezi jocuri și aplicații pe display-ul de 13.3 inch. Fiind un display tactil aduce un plus în utilizarea Windows 8 ce a fost conceput din start spre a se plia pe un astfel de device. Pe de altă parte vei remarca rapid cum se adună amprentele și reflecția spațiului înconjurător când razele solare sunt mai puternice. Am înțeles că la momentul actual nu se poate face un display mat cu touch, poate în viitor să avem și asta.

Poate va sosi și la review. Atunci voi reveni cu mai multe detalii legate de ASUS Transformer Book. Apreciez faptul că ASUS gândește produse noi / diferite. Așa a fost cazul la tabletele ASUS Transformer, ASUS Taichi – ultrabook-ul cu două ecrane, ASUS Padfone Infinity și întreaga serie Padfone (telefonul care se transformă în tabletă), seria Zenbook ce iese în evidență prin designul premium cât și prin display-urile IPS FHD, etc.

Notele primite de ASUS Transformer Book în Windows Experience Index din Windows 8:

IMG_0061

Mai multe fotografii în galeria de pe pagina noastră de Facebook:

Categorii: arhiva-notebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.